Seorang Bayi Kritikal Selepas Diserang Oleh 5 Ekor Anjing. | SPENCER, OKLAHOMA – Seorang bayi berumur setahun di negeri Oklahoma, Amerika Syarikat sedang bertarung dengan nyawa selepas diserang oleh lima ekor anjing jenis pitbul ketika dia bermain di sebuah taman, lapor akhbar Mirror UK kelmarin.

anjing

Bayi yang hanya dikenali sebagai J. J. Rodriguez itu dilaporkan mengalami kecederaan teruk pada wajahnya sehingga terkoyak selain tengkoraknya turut dapat dilihat.

“Rahangnya terkoyak dan giginya juga tercabut,” kata bapa bayi itu.

Sementara itu, Pejabat Sherif Daerah Oklahoma dalam satu kenyataan berkata, pihaknya sedang menyiasat insiden tersebut yang berlaku pada petang Ahad lalu.

“Pasukan polis menerima panggilan sekitar pukul 2.30 petang (waktu tempatan) dari sebuah rumah, dan sejurus anggota-anggota kami tiba, seorang bayi setahun dilihat mengalami beberapa kecederaan serius.

“Bayi berkenaan dibawa ke hospital dan seekor anjing terbabit telah ditangkap. Bayi itu tidak tinggal di rumah tersebut, sebaliknya dia bersama jirannya,” kata kenyataan polis.

Tambah polis, pihaknya ada menerima beberapa aduan mengenai rumah tersebut termasuk dakwaan yang menyatakan bahawa beberapa ekor anjing pitbul yang dipelihara oleh penghuninya dilihat berkeliaran.

“Di Oklahoma, pemilik anjing perlu mengawal haiwan peliharaan mereka,” tambah polis.

Buat masa ini, tidak dapat dipastikan sama ada empat ekor anjing lain juga telah ditangkap. – AGENSI

SUmber : Kosmo

Share.

Leave A Reply