Seorang Warga Emas Ditemui Meninggal Dunia Keseorangan Di Rumahnya.

| November 18, 2020 | 0 Comments

Seorang Warga Emas Ditemui Meninggal Dunia Keseorangan Di Rumahnya. | JOHOR BAHRU : Warga emas yang terpisah lebih lapan bulan dengan keluarganya di Singapura ditemukan meninggal dunia keseorangan di rumahnya di Taman Pelangi di sini hari ini.

Difahamkan mangsa, Er Chiang Seng, 77, tinggal seorang diri di rumah dua tingkat tersebut memandangkan keluarganya kini berada di Singapura.

Menurut jiran mangsa, dia menyedari sesuatu yang tidak kena apabila mendapati pintu belakang rumah mangsa terbuka.

Jirannya itu kemudian mendapati mangsa terbaring tidak sedarkan diri di dalam tandas sebelum menghubungi pihak polis dan bomba pada pukul 10.44 pagi untuk mendapatkan bantuan.

Dalam pada itu, Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin, Nordatul Badrol Abd. Rahman berkata, seramai 11 anggota dengan kekuatan dua jentera telah dikejarkan ke rumah warga emas itu sebaik menerima panggilan pukul 10.44 pagi.

Beliau berkata, ketika pihaknya tiba di tempat kejadian mendapati lelaki warga emas tersebut terbaring tidak sedarkan diri dalam tandas.

“Pegawai Perubatan Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini yang tiba membuat pemeriksaan kemudian mendapati warga emas itu sudah meninggal dunia,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Katanya, mayat diserahkan kepada pihak polis dan operasi berkenaan tamat pada jam 11.29 pagi.

Sumber : UM

Tags: , , , , , , ,

Category: INFORMASI, KELUARGA, KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *