Tunjuk Berani Beri Harimau Makan, Ini Yang Terjadi Selepas Itu | Seorang lelaki menjadi tular selepas rakaman video menunjukkan dia memberi makan seekor harimau. Menerusi tingkap sebuah van dimuat naik di laman Twitter, lapor akhbar India Today semalam.

Harimau

Ini Yang TERJADI selepas Klip video yang mencatatkan sejuta tontonan itu mengundang pelbagai reaksi netizen. Dengan sebilangan mereka menyokong, manakala sebahagian lagi menentang perbuatan tersebut.

Sesetengah netizen bagaimanapun memuji hubungan mesra lelaki itu dengan binatang buas tersebut. Mereka berkata, harimau juga boleh bersifat jinak.

Namun, ramai yang menentang dan mengatakan bahawa perbuatan tersebut sangat berbahaya kerana lelaki itu boleh mati akibat diserang sekiranya harimau itu mengamuk secara tiba-tiba.

“Perkara yang sangat tidak selamat dan tidak bertanggungjawab untuk dilakukan.

“Di rizab hidupan liar di Banglaore, pernah berlaku di mana seorang anak kecil telah diseret keluar dari tingkap van seperti itu dan mangsa gagal diselamatkan kerana serangan berlaku sangat pantas,” kata seorang pengguna media sosial.

Sumber : Kosmo

KMN

Share.

Leave A Reply