Wanita Ini Hairan Apabila Perompak Ini Pulang Semula Duit Yang Dirompak. Rupa²nya sebab…| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Siapa yang pernah dirompak, memang tak boleh bayangkan betapa takutnya pengalaman tersebut kerana kita tak tahu apa yang akan terjadi kepada kita walaupun kita ikut cakap perompak tu.

Wanita Ini Hairan Apabila Perompak Ini Pulang Semula Duit Yang Dirompak. Rupa²nya sebab...

Tapi lain pula jadi pada wanita ini, dia telah dirompak semasa dia mengeluarkan duit dari ATM tapi perompak ini pulangkan semula duitnya lepas dia sedar baki akaun wanita ini kosong.

Wanita Ini Hairan Apabila Perompak Ini Pulang Semula Duit Yang Dirompak. Rupa²nya sebab...

Menurut NextShark, ketika mangsa, Li, tengah keluarkan duit berseorangan di sebuah mesin ATM di Heyuan, China dia telah didatangi oleh seorang lelaki bersenjatakan pisau dari belakang dan memintanya untuk memberikan duit yang dikeluarkan.

Wanita Ini Hairan Apabila Perompak Ini Pulang Semula Duit Yang Dirompak. Rupa²nya sebab...

Kerana takut keselamatannya terancam, Li telah menyerahkan semua wang yang dikeluarkannya berjumlah 2,500 Yuan (RM1,500) itu kepada perompak tersebut. Gila tak takut, ada pisau kot.

akaun bank

Tapi, nak dijadikan cerita, perompak ini tak puas hati dengan jumlah yang diberikan oleh Li. Lalu, dia menyuruh Li untuk menunjukkan jumlah wang yang masih tinggal di dalam akaunnya.

Apabila perompak ini melihat baki akaun Li kosong, perompak ini mula simpati dan menyerahkan semula wang yang dirompaknya dan meninggalkan Li tanpa mencederakannya. Eh… baik betul, kamera pun sempat rakam dia senyum lepas bagi balik duit hahaha

Malang bagi perompak ini, walaupun dia telah pulangkan semula wang yang dirompaknya, dia tetap ditangkap dan ditahan oleh pihak berkuasa. Tapi, apabila video CCTV rompakan ini tular, perompak ini telah mendapat pujian dari netizen.

Nak buat macam mana, dah memang merompak tu salahkan. Tapi takpelah, at least kita tahu dalam diri dia masih ada kebaikan. Dia pun ada rasa belas kasihankan bila tengok jumlah duit yang ada dalam bank wanita itu.

Selepas ini kita berhati-hati bila nak keluarkan duit. Kejadian sebegini boleh berlaku diamana-mana tidak kira waktu. Nak keluarkan duit waktu malam tu, biarlah berteman walaupun dalam bank kita tu jumlah yang kecil.

 

Share.

Leave A Reply