ARTIKEL TERKINI

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu

| August 19, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu | Khalifah Media Networks – Anda merancang untuk ke negeri Terengganu, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Terengganu ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu anda memilih beberapa […]

Continue Reading

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.

| August 19, 2018 | 0 Comments

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Jika kita ke surau atau Masjid sudah pasti kita akan melihat ada segelintir wanita yang solat tanpa memakai telekung. Pasti ada yang tertanya-tanya kenapa mereka tidak memakai telekung, bolehkah?   Untuk mengetahui lebih terperinci jom baca penjelasan di bawah. Semoga bermanfaat.   SOALAN :  Adakah […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan

| August 16, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan | Khalifah Media Networks – Memang menjadi lumrah bila kita sampai di sesuatu tempat yang jarang kita pergi, bila perut mula lapar, kita pun akan bertanya, “mana tempat makan best kat sini?”. Kan ? Di sini kami memberi tiga pilihan tempat makan best western yang sedap di […]

Continue Reading

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.

| August 16, 2018 | 0 Comments

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Kita sebagai seorang Islam sudah pasti memakan makanan yang dihalalkan oleh agama. Tetapi tahukah anda haiwan apa yang boleh dimakan di dalam Islam? Nak tahu, jom baca penjelasan di bawah.   SOALAN :  Saya ingin bertanya berkaitan hukum haiwan berkuku, bertaring dan berparuh. […]

Continue Reading

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat.

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat.

| August 16, 2018 | 0 Comments

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Solat Jumaat ialah solat fardu (dua rakaat) yang dilakukan pada hari Jumaat menggantikan solat Zohor, dan ia dilakukan secara berjemaah selepas mendengar Khutbah Jumaat. Khutbah Jumaat ialah dua khutbah yang diberikan oleh khatib setiap kali Solat Jumaat dilaksanakan. Ia merupakan salah satu syarat […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan

| August 15, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan | Khalifah Media Networks – Salah satu perkara penting yang selalu kita fikirkan andai tiba disesuatu tempat yang baru kita kunjungi adalah dimana tempat untuk makan. Sudah semestinya kita mahukan tempat makan yang best dan sedap. Usah runsing, disini kami memberi 3 pilihan tempat makan best […]

Continue Reading

Hukum Mereka Bentuk Tempat Maksiat.

Hukum Mereka Bentuk Tempat Maksiat.

| August 15, 2018 | 0 Comments

Hukum Mereka Bentuk Tempat Maksiat.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Setiap orang pasti ada pekerjaan yang dilakukan untuk menyara kehidupan seharian dengan upah yang diberikan. Tetapi kita harus ingat dengan pekerjaan yang kita lakukan itu, adakah upah yang kita terima itu berkat atau sebaliknya. Mungkin pekerjaan yang kita lakukan itu adalah yang dilarang oleh agama. Jom […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kok Lanas, Kelantan

3 Tempat Makan Best Western Di Kok Lanas, Kelantan

| August 14, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kok Lanas, Kelantan | Khalifah Media Networks – Andai berkunjung ke negeri Kelantan, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Kelantan ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu anda memilih […]

Continue Reading

Bolehkah Melakukan Aqiqah Bayi Lelaki Hanya Dengan Seekor Kambing?

Bolehkah Melakukan Aqiqah Bayi Lelaki Hanya Dengan Seekor Kambing?

| August 14, 2018 | 0 Comments

Bolehkah Melakukan Aqiqah Bayi Lelaki Hanya Dengan Seekor Kambing? | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Alahai, mahalnya harga 2 ekor kambing. Rasa macam tak mampu nak buat aqiqah bulan ni. Boleh ke buat bila anak dah besar? Macam mana caranya?”     Kenduri aqiqah amat sinonim dalam masyarakat kita dan biasanya ia disekalikan dengan majlis bercukur atau […]

Continue Reading

6 Waktu Paling Mustajab Berdoa.

6 Waktu Paling Mustajab Berdoa.

| August 13, 2018 | 0 Comments

6 Waktu Paling Mustajab Berdoa.|KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Sungguh indah keajaiban doa. Berbisik di lantai tika bersujud, namun dapat didengari sampai ke langit. Kita diberi kelebihan doa sebagai tempat meminta apa yang sering dihajati di dalam hati. Dan sesungguhnya Allah saja apa yang tahu apa yang terkandung di dalam hati kita dan Dia jualah yang […]

Continue Reading