13 Kafe Menarik Untuk Dikunjungi di Jeli, Kelantan | Khalifah Media Networks – Jeli adalah sebuah bandar yang berada di negeri Kelantan dan bersempadan dengan Thailand di bahagian utara. Bandar ini amatlah popular dengan tempat yang menarik seperti taman-taman alam semula jadi, sungai dan kawasan rekreasi. Bukan itu sahaja, Jeli ini juga mempunyai tempat makan best yang masih ramai tak tahu.

Anda mencari kafe untuk melepak bersama kawan kawan atau keluarga tersayang tapi tak tahu dekat mana?  Jangan risau, bagi memudahkan anda, kami bawakan kepada anda 13 senarai kafe menarik yang anda boleh kunjungi di Jeli, Kelantan ini.

 

1. COFFEE CLAN – KAFE

Anda seorang Coffee Lover? Kalau jawapan anda “Ya”, maka Coffee Clan adalah jawapannya. Coffee Clan adalah salah satu port bagi penduduk setempat bagi mendapatkan secawan kopi. Dekat sini, terdapat banyak jenis kopi yang anda boleh dapatkan. Sememangnya segar dan lazat apabila minum. Rata rata pengunjung disini berpuas hati dengan keenakkannya. Bukan setakat tu saja, harga dan perkhidmatan yang ditawarkan pun cukup berbaloi. Memang sesuai lah untuk anda datang melepak bersama kawan kawan atau tersayang. Jadi, selamat mencuba!

Lokasi Coffee Clan ini di Pt 6217, Kampung bukit lakota, 17600 Jeli, Kelantan dan dibuka setiap hari pada 11 pagi hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 010-4621681.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/coffeeclanmalaysia/

 

2. OREN CORNER – KAFE

Tiba tiba terasa lapar? Jangan risau, anda boleh ke Oren Corner ini. Dekat sini, anda boleh dapatkan bermacam macam jenis masakan sama ada Western ataupun makanan tempatan. Kesemuanya memang sedap sedap belaka… Bukan setakat itu sahaja, rata rata pengunjung yang pernah makan disini pun mengesyorkan kepada orang ramai untuk merasai pengalamannya. Dah lah sedap, portion banyak dan harga yang ditawarkan pun murah. Memang sesuai lah kalau nak makan beramai ramai. Haa, nampak menarik bukan? Jadi, tunggu apa lagi. Selamat mencuba!

Lokasi Oren Corner ini di Pt 9076, kg bukit lakota, Kampung Lakota, 17600 Jeli, Kelantan dan dibuka setiap hari pada 6:30 pagi hingga 3 pagi. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 013-9420922.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/OREN-Corner-Cafe-100063598601698/

 

3. MIENA CAFE – KAFE

Kalau anda ada lalu di depan kafe ini, jangan segan silu untuk mencubanya. Miena Cafe adalah salah satu kafe yang menarik untuk anda singgah. Dekat sini, terdapat banyak menu yang mereka tawarkan daripada pencuci mulut hingga lah makanan Western. Anda pasti akan suka punya lebih lebih lagi suasana disini cukup menenangkan. Memang sesuai lah untuk makan bersama kawan kawan atau pun tersayang. Selamat mencuba!

Lokasi kafe ini di No8 Tingkat Bawah, Jalan Jeli Dabong, Bandar Jeli, 17600 Jeli, Kelantan dan dibuka setiap hari kecuali Jumaat pada 7:30 pagi hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 016-5870184.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/mienacafe/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/mienacafe/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga kafe menarik di daerah Jeli ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan kafe best di Jeli ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply