13 Port Steamboat Best Di Selangor| Khalifah Media & Networks – Tahukah anda, Selangor merupakan antara negeri yang maju di Malaysia. Banyak pembangunan yang di lakukan. Banyak bangunan, shopping complex, dan tempat untuk bercuti di buka di sini.

Di sebabkan itu, negeri Selangor ada banyak tempat menarik untuk di lawati. Termasuklah tempat makan yang selalu viral di media sosial. Kedai makan steamboat juga antara tempat makan yang selalu viral dan di cari ramai.

Untuk mudahkan anda mencari port makan steamboat yang best di sekitar negeri Selangor, saya akan senaraikan kepada anda dalam artikel ini. Semoga membantu dan selamat merancang perjalanan anda!

1. Hausgrill Steamboat Cheese – kedai makan

Lokasi kedai terletak di Klang, Selangor. Hausgrill Steamboat Cheese menawarkan banyak pilihan makanan untuk anda bila datang ke sini. Tak cukup untuk steamboat, daging, ayam dan kambing yang di perap sempurna dengan rempah ratus juga banyak untuk di grill. Aroma perapan bila di grill memang cukup sedap.

Kredit Imej: Hausgrill Steamboat Cheese
Kredit Imej: Hausgrill Steamboat Cheese

Kepada kaki shellout, di sini tempat yang wajib anda datang. Mereka ada hidang shellout secara buffet dan boleh makan sampai kenyang. Sangat berbaloi!

Kedai di buka setiap hari kecuali isnin bermula pukul 5 petang sehingga 11 malam.

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/hausgrillsteamboatcheese/ 

2. Al-Fateh Steamboat & Grill – kedai makan

Port makan steamboat best iaitu Al-Fateh Steamboat & Grill popular dalam kalangan peminat kambing. Menariknya di sini mereka sedia kan kambing perap untuk di grill secara buffet. Jangan risau kalau habis pekerja mereka akan tambah baru. Kambing perap di Al-Fateh di katakan sangat sedap dengan aroma bila di bakar dan isi daging yang juicy dan lembut menjadi kegilaan ramai.

Kredit Imej: Jalan-Jalan Cuti Santai

Selain kambing, menu sampingan ada macam macam pilihan. Ada makanan Melayu, Chinese, Ala Thailand dan Western pun banyak. Senang cakap memang tak rugi lah kalau datang sini dengan perut yang kosong sebab anda boleh isi dengan banyak makanan yang sedap dan menarik.

Kredit Imej: Al-Fateh Steamboat & Grill
Kredit Imej: Al-Fateh Steamboat & Grill

Kini di Al-Fateh Steamboat & Grill, mereka sekarang sudah ada 2 cawangan baru iaitu di Kampung Jawa dan di Klang.

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/alfatehsteamboatandgrill/ 

3. Malaya Steamboat & Grill – restoran

Di Malaya Steamboat & Grill menawarkan konsep buffet steamboat di sini. Anda boleh nikmati makanan mereka dari steamboat, daging grill sehingga dessert, semua nya sedap dan ada rasa yang sendiri. Pilihan bahan seafood memang banyak sampai rambang mata lah nak pilih.

Bukan itu saja, pilihan makanan sejuk beku seperti bebola seafood juga banyak di sini. Macam-macam bentuk dan rupa. Rasa nya pulak memang sedap bila di makan dengan kuah tomyam steamboat.

Kredit Imej: Malaya Steamboat & Grill
Kredit Imej: Malaya Steamboat & Grill

Lokasi restoran ini berada di Puchong Prima, Selangor. Di buka setiap hari dari pukul 5 petang sehingga 11 malam.

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/malayasteamboatandgrill/ 

4. Capsicum Steamboat & Grill – kedai makan

Di Shah Alam ada satu lagi port steamboat best yang patut anda lawati. Bayaran untuk buffet steamboat dan grill di sini sangat lah murah hanya Rm25 untuk dewasa anda sudah boleh nikmati banyak pilihan makanan yang ada. Ruang makan di sini sangat selesa. Mereka sediakan dua ruang untuk anda pilih sama ada di outdoor atau indoor.

Kredit Imej: Capsicum Steamboat & Grill
Kredit Imej: Capsicum Steamboat & Grill

Paling menarik, kalau anda datang waktu hari lahir anda akan dapat percuma 1 pax untuk makan dan lepak di Capsicum Steamboat & Grill. Boleh juga sambut hari jadi anda bersama kawan atau family sambil menikmati keenakkan makanan yang sudah sedia untuk anda.

Kedai di buka setiap hari kecuali tutup hari isnin. Mula operasi pukul 6 petang sehingga 12 tengah malam.

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/capsicumsteamboatandgrill/ 

5. Family’SS Steamboat & Grill – restoran

Buffet steamboat di Family’SS Steamboat & Grill kini semakin dikenali oleh warga negeri Selangor. Sekarang restoran ini telah ada 3 cawangan, Nilai, Bangi dan Ampang. Dekat sini daging kambing boleh di ambil kerana harga masuk sekali buffet. Makna nya anda boleh ulang tambah kambing sampai puas.

Kredit Imej: Family’ss Steamboat & Grill

Bila makan steamboat dan grill paling penting adalah sos pencicah, Di Family’SS Steamboat & Grill telah sedia hidang kepada pelanggan mereka macam macam jenis sos pencicah. Boleh lah anda campur campur ikut selesa anda.

Bukan itu saja, pilihan bahan untuk steamboat di ini ada lebih 80 jenis. Memang puas hati lah kalau datang port setamboat ni. Sangat berbaloi!

Kredit Imej: Family’ss Steamboat & Grill

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/familysssteamboatandgrill/

6. Lakeside Thai Pot – restoran

Di Sepang negeri Selangor terdapat sebuah restoran mewah steamboat dan grill dengan cita rasa ala Thai yang sangat memikat hati. Jangan risau, restoran Lakeside Thai Pot sekarang sudah di jamin halal dan telah berjaya mendapat sijil halal dari pihak Jakim. Jadi lepas kan tidak rasa ragu lagi nak cuba di sini.

Kredit Imej: Lakeside Thai Hot Pot

Apa yang menarik nya di sini?

Pengalaman makan di restoran Lakeside Thai Pot ini seperti camping dengan rasa yang selesa dan tenang. Ruang makan pula ada bahagian indoor dengan lengkap hawa dingin dan outdoor yang di hiasi cantik seperti tapak berkelah. Memang port steamboat yang best di sini. Boleh makan sambil lepak dengan kawan dan family.

Kredit Imej: Lakeside Thai Hot Pot

Bukan itu saja, makanan di sini semuanya 5 bintang dengan rasa yang enak dan presentation hidangan yang mewah sangat berbaloi untuk datang. Jangan lepaskan peluang untuk cuba pengalaman baru makan Steamboat and Grill di Lakeside Thai Pot.

Kredit Imej: Lakeside Thai Hot Pot

Untuk tempahan atau soalan boleh layari laman Facebook rasmi:

https://www.facebook.com/lakesidethaihotpot/ 

Sekarang ni, kami hanya jumpa 6 port steamboat best di negeri Selangor. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam artikel ini, sila hubungi kami di (https://reviewmakanankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Selangor ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply