13 Kafe Menarik Untuk Dikunjungi di Pasir Puteh, Kelantan | Khalifah Media Networks – Pasir Puteh adalah sebuah bandar yang terletak di negeri Kelantan dan juga salah satu daripada 10 jajahan pentadbirannya. Kalau korang nak tahu, Pasir Puteh bukanlah sebuah bandar yang asing lagi kerana bandar ini penuh dengan daya tarikan pelancongan seperti kawasan pantai yang cantik dan alam semula jadi. Bukan itu, bandar ini juga mempunyai tempat makan yang menarik untuk anda kunjungi.

Anda mencari kafe untuk melepak bersama kawan kawan atau keluarga tersayang tapi tak tahu dekat mana?  Jangan risau, bagi memudahkan anda, kami bawakan kepada anda 13 senarai kafe menarik yang anda boleh kunjungi di Machang, Kelantan ini.

 

1. BYSEVEN CAFE – KAFE

Anda mencari kafe yang sesuai untuk bersantai santai? Kalau jawapan anda “Ya”, maka tak lain tak bukan, BySeven Cafe adalah jawapannya. BySeven Cafe adalah kafe terbaik di Pasir Puteh yang wajib anda kunjungi. Kafe ini memperoleh sebanyak 4.9 bintang di Google Review dimana rata rata pelanggan berpuas hati dengan menu, harga, suasana dan perkhidmatan yang ditawarkan. Antara menu yang sering menjadi pilihan disini ialah Tteokbokki, Fried Chicken, Rainbow Unicorn Series, Coffee dan banyak lagi. Pasti akan suka punya. Jadi, selamat mencuba!

Lokasi ini di PT 2290 PASIR PUTEH CENTRAL, 16800 Pasir Puteh, Kelantan dan dibuka setiap kecuali Jumaat pada 10 pagi hingga 6:30 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 017-2386303

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/andreaxcouture/

 

2. BIRA JALE – KAFE

Kalau anda ada di Pasir Puteh ini, jangan lupa untuk singgah di Bira Jale ini. Untuk pengetahuan anda, Bira Jale adalah salah satu kafe yang menjadi tarikan penduduk setempat dengan menawarkan port ngopi sambil healing di kawasan pantai. Dekat sini, mereka ada menawarkan pelbagai jenis menu dessert dan western yang anda boleh dapatkan. Harga yang ditawarkan pun cukup berpatutan. Bukan setakat itu sahaja, perkhidmatan disini juga memang terbaik! Jadi, sambil lihat gambar dibawah, boleh lah plan bersama tersayang atau kawan kawan untuk datang kesini.

Lokasi kafe ini di Kampung Gajah Mati Semerak Pasir Puteh, 16700 Cherang Ruku, Kelantan dan dibuka setiap hari kecuali Selasa pada 5 petang hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 010-3344858.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Kedai-Bira-Jale-100094708035226/

 

3. ROTI & KOPI – KAFE

Ni bukan sekadar Roti & Kopi tetapi kafe ini bakal memikat hati anda. Kalau nak tahu, Roti  & Kopi adalah salah hidden gem yang masih ramai tak tahu lagi. Pasti anda akan suka punya lebih lebih lagi jika anda seorang coffee lover. Dekat sini mereka ada menawarkan bermacam jenis kopi dan roti kukus yang anda boleh cuba. Bukan setakat sedap diminum tapi harga pun cukup berbaloi dengan kualiti. Nampak menarik, bukan? Jadi tunggu apa lagi. Selamat mencuba!

Lokasi Roti&Kopi ini di Jalan Bypass, Kampung Kelubi, 16800 Pasir Puteh, Kelantan dan dibuka setiap hari kecuali Jumaat pada 11 pagi hingga 6 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 016-3525865.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/rotidankopi.pasirputeh/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/rotidankopi.co/

 

4. HIDE TEA – KAFE

Inginkan pengalaman dengan suasana yang memukau? Anda boleh ke Hide Tea ini. Hide Tea adalah salah satu port yaang cukup popular dengan keindahan alam semula jadi seperti sawah padi. Rata rata pengunjung yang datang kesini menyukai vibes disini. Sambil menikmati suasana disini, mereka juga ada menyediakan pelbagai jenis menu. Harga yang ditawarkan pun cukup mampu milik. Jadi, selamat mencuba!

Lokasi HideTea ini di Q9R7+JW, Kampung Jera, 16800 Pasir Puteh, Kelantan dan dibuka setiap hari kecuali Rabu pada 1 petang hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 013-9589292.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/hideteacafe/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/hidetea_malaysia/

 

5. KAFELATTE – KAFE

Masih ragu ragu dengan kafe diatas? Jangan risau, anda boleh ke Kafelatte ini. Kalau nak tahu, Kafelatte adalah antara hidden gem yang wajib anda kunjungi. Kafe ini menyediakan kopi segar daripada biji kopi Lavazza, makanan Itali dan juga barat. Bukan setakat sedap dan murah tetapi suasana dan perkhidmatan disini cukup lah friendly. Memang terbaik lah orang kata. Tak percaya? Anda boleh cuba rasai sendiri pengalamannya.

Lokasi Kafelatte ini di Kampung Wakaf Berangan, 16800 Pasir Puteh, Kelantan dan dibuka setiap hari kecuali Sabtu pada 12:30 tengah hari hingga 10 malam manakala Jumaat dibuka pada 3 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel:019-5210065.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kafelattepasirputeh/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa lima kafe menarik di daerah Pasir Puteh ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan kafe best di Pasir Puteh ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply