13 Tempat Makan Best Arab Di Bukit Mertajam, Pulau Pinang | Terokailah destinasi kuliner Arab dan timur tengah yang istimewa di Bukit Mertajam! Anda teringin nak makan makanan arab atau timur tengah di Bukit Mertajam? Anda boleh cuba port-port dan tempat makan makanan arab yang best dekat bawah ini. Jangan lupa untuk cuba tau!

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Bukit Mertajam? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Bukit Mertajam yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. RESTORAN QASAR HADRAMAWT – MAKANAN ARAB

Restoran ini adalah restoran yang dapat rating yang tinggi dekat Google dan rata-rata pengunjung pon selalu repeat untuk yang nak cari makanan arab. Korang tunggu apa lagi, jangan lepaskan peluang untuk merasai kelazatan makanan arab mereka tau!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di No. 9, Ground Floor, De’ Rendezous, Jalan Perda Selatan, Bandar Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 10.30 pagi hingga 9.45 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  04-537 2673.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/QasarHadramawtRestaurant/

 

2. MEQRIZQ REPUBLIC – MAKANAN ARAB

Craving tiba-tiba nak makan nasi arab? Tak tahu kat mana yang best dan sedap? Haaaa….. Korang boleh datang singgah ke restoran Meqrizq Republic ni. Tempat restoran ini sangat strategik dan anda mudah untuk cari. Menu yang mereka sediakan pon pelbagai dan semua sedap-sedap belaka. Harga pon boleh tahan, tak terlalu mahal dan murah. Just nice.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 58, Jalan Perda Selatan, Bandar Perda, 14400 Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 8 pagi hingga 11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  012-419 3816.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/MeqrizqRepublicBandarPerda/?locale=ms_MY

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/meqrizqrepublic/

 

3. IKHWAN DELIGHT – MAKANAN ARAB

Kalau korang nak pilihan makanan yang banyak seperti makanan arab, masakan panas, western dan dessert. Ikhwan Delight ini adalah tempat yang sesuai untuk korang kunjungi. Nasi mandy arab mereka adalah salah satu menu bestseller dekat restoran mereka. Korang memang wajib cuba kalau datang ke sana. Staff pon ramah dan servis pon laju. Jangan lupa datang tau.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 16, Lorong Perda Utama 6, Bandar Baru Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 10 pagi hingga  10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  010-715 0021.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ikhwandelightspenang/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best makanan arab di kawasan Bukit Mertajam ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply