13 Tempat Makan Best Arab Di Gelugor, Pulau Pinang | Destinasi makanan Arab paling istimewa di Gelugor, Pulau Pinang! Rasai pesona pengalaman kuliner yang luar biasa di sini. Dengan pelbagai pilihan hidangan Arab yang memikat, setiap suapan mengajak anda merasai autentisiti dari Hadramaut dan Timur Tengah.

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Gelugor? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Gelugor yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. NASI BUKHARI MENDI SAJID KHAN – MAKANAN ARAB

Craving makanan arab dan tak tahu kat mana yang sedap? Korang boleh datang ke sini untuk cuba makanan arab mereka yang sangat sedap dan murah. Restoran ini dapat rating yang tinggi di Google dan ada sediakan pelbagai jenis  makanan arab yang boleh korang dapat dan puaskan craving korang.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Plaza Ivory, 2-1-25, Halaman Bukit Gambir, Sunway Bukit Gambier, 11700 Gelugor, Pulau Pinang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 12.30 tengah hari hingga 12 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:019-517 2115.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Nasi-Bukhari-mendi-Sajid-Khan-100040087676339/?locale=ms_MY

 

2. NASI ARAB GAZA – MAKANAN ARAB

Nasi arab Gaza adalah restoran yang sediakan dan menjual makanan timur tengah seperti Yemen dan Gaza. Korang datang ke sini wajib cuba menu nasi arab Gaza mereka. Memang selalu soldout awal dan korang kena dtaang awal kalau korang nak rasa. Harga pon berbaloi dan sangat murah. Mereka juga ada menu lain kat sini seperti shawarma, humus, kunafa dan banyak lagi lah.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Kampung Jawa, 8, Lorong Kampung Jawa, Kampung Jawa, 11900 Bayan Lepas, Penang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad pada pukul 11 pagi hingga 7 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  011-1003 2525.

 

3. HABIBI SHAWARMA – MAKANAN ARAB

Penggemar shawarma ini adalah tempat untuk korang singgah kalau berada di sekitar Gelugor. Shawarma memang isi padat dan sos pon banyak. Pengunjung yang hadir pon recommend shawarma mereka dekat orang lain. Korang boleh lah ajak family atau kawan korang datng untuk cuba shawarma dan makanan arab mereka yang lain.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di  13310 Tasek Gelugor, Penang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 11 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  013-388 8269.

FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/ChefAhmedAlYamani

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best makanan arab di kawasan Gelugor ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply