13 Tempat Makan Best Arab Di Kuching, Sarawak | Mencari makanan arab atau timur tengah area Kuching? Haaa..Korang boleh tengok senarai port makanan arab di bawah ini yang telah kami senarai untuk korang. Jangan lepaskan peluang tau!

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Kuching? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Kuching yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. YALLA YALLA ARABIC CUISINE – MAKANAN ARAB

Yalla Yalla ini adalah restoran yang famous dengan makanan arab dan timur tengah area Kuching. Rata-rata pengunjung yang datang ke sini, semua bagi review yang memuaskan dan mereka akan repeat lagi. Memang berbaloi datang ke sini semua makanan mereka sedap-sedap belaka.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Ground Floor, Lot 4912, Jalan Uplands, 93200 Kuching, Sarawak. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Ahad dan Isnin pada pukul 10 pagi hingga 9 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 013-981 0063.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/yallayallakch/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/yallayallakch/

 

2. AL-YEMEN RESTAURANT – MAKANAN ARAB

Terletak di tengah-tengah Kuching, Sarawak, Restoran Al Yemen adalah sebuah permata tempatan yang dimiliki oleh Muslim tempatan. Mengkhususkan diri dalam masakan Arab asli, ia menjanjikan perjalanan kuliner melalui rasa dan adat tradisional, tawarkan juga pengalaman makan yang unik di tengah-tengah Borneo.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 441, Jln Merdeka, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  082-233 543.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/alyemenrestaurantofficial/

 

3. THE DULANG – MAKANAN ARAB

The Dulang ada sediakan juadah Nasi Beryani di datang khas dari Wilayah Kashmir, Nasi Arab ala timur Tengah dan Nasi Pengilan terbaik di Kuching. Makanan disajikan di atas dulang ditemani susasana makan yang menggamit jiwa. Bon Apetit!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 65, Q3A, 93400 Kuching, Sarawak. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 10 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  010-215 7794.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/TheDulangKuching/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best makanan arab di kawasan Kuching ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply