13 Tempat Makan Best Sarapan Di Segamat, Johor | Segamat adalah sebuah daerah yang terkenal dengan tarian Zapin dan Kuda Kepang yang menjadi tarikan yang popular kepada pelancong yang datang dari luar mahupun dalam negara.Tarian Zapin Dan Kuda Kepang sering diadakan pada hari kebangsaan,majlis keramaian,majlis perkahwinan,karnival dan sebagainya. Tarian ini menjadi semakin popular di seantero dunia

Datang ke Segamat tak tahu nak sarapan pagi kat mana? Usah pening kerana kami akan bantu anda memilih beberapa kedai yang best.  Di bawah kami senaraikan 13 tempat makan best untuk anda sarapan pagi yang boleh anda singgah kalau anda melawat Segamat, Johor.

 

1. WARUNG SOTO WAGEH – SARAPAN

Bagi penggemar soto, warung ini adalah warung yang wajib anda singgah kalau korang datang ke Segamat. Kuah soto mereka yang pekat dan rasa rempah yang cukup membuat ramai pengunjung datang ke warung mereka. Selain soto, ada menu lain juga yang korang boleh cuba kat sini, antaranya ialah roti canai, lontong, nasi lemak, roti telur, teh tarik panas, mee bandung, mee kuah dan satay ayam dan daging.

Korang boleh ajak kawan atau keluarga korang datang ke sini untuk try menu sarapan pagi diorang.

Berminat ingin berkunjung ke sini tapi tak tahu dekat mana? Lokasi kedai ini terletak di Jalan Medoi, Kampung Jawa, 85000 Segamat, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Isnin pada pukul 6 pagi sehingga 2 petang. Kalau anda ada sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan boleh hubungi di no tel: 012-727 9224.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Warung-Soto-Wageh-Hj-Kemat-100066540938088/?locale=ms_MY

 

2. KEDAI NASI BERANI DAN MERTABAK TAMAN YAYASAN – SARAPAN

Ini juga salah satu port breakfast yang popular dekat Segamat. Korang yang mana suka breakfast nasi berani dan nak cuba mertabak yang sedap boleh datang ke kedai ini untuk mencuba. Ramai pengunjung yang datang memberi komen dan review yang memuaskan.

Harga juga murah dan berpatutan untuk menu nasi berani mereka. Mertabak adalah menu popular mereka kat sini. Mertabak mereka selalu soldout awal. Korang kena datang awal kalau nak rasa mertabak diorang.

Berminat ingin berkunjung ke sini tapi tak tahu dekat mana? Lokasi kedai ini terletak di Jalan Buloh Kasap, Taman Yayasan, 85000 Segamat, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Isnin pada pukul 8 pagi sehingga 6.30 petang. Kalau anda ada sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan boleh hubungi di no tel: 016-220 9229.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/wanzulaiha93/?locale=ms_MY

 

3. KEDAI KAK ROSE (NASI LEMAK DANGDUT) – SARAPAN

Bagi penggemar nasi lemak, Kedai Kak Rose ni merupakan kedai yang wajib korang singgah kalau korang datang ke Segamat ni. Nasi lemak mereka selalu soldout awal. Kalau korang nak, korang kena datang awal kalau tak bersiap sedia nak beratur. Menu lain juga ada kat sana, antaranya ialah soto nasi bergedil, lontong, nasi lemak sambal paru, roti canai, roti telur dan banyak lagi.

Ingin berkunjung ke sini tapi tak tahu dekat mana? Lokasi kedai ini terletak di Gerai 4 Medan Selera Bandar Putra, Bandar Putra, 85000 Segamat, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Isnin pada pukul 6.30 pagi sehingga 11.30 pagi. Kalau anda ada sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan boleh hubungi di no tel: 011-2813 7551.

 

Saat ini, kami hanya jumpa tiga tempat sarapan terbaik di daerah Segamat ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin menambahkan tempat Anda ke dalam daftar ini, silakan hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk pembaruan informasi. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk berbagi dengan orang lain juga!

Share.

Leave A Reply