13 Tempat Makan Best Seafood Di Kuching, Sarawak | Kuching adalah ibu kota negeri Sarawak di Malaysia. Ia terletak di pulau Borneo dan merupakan salah satu bandaraya terbesar di negara ini. Bandaraya Kuching yang besar ini menghadirkan banyak sekali tempat makan yang best-best dan menarik. Bagi penggemar seafood terdapat banyak tempat makan best yang boleh korang kunjungi.

Kalau anda masih ragu ragu untuk berkunjung ke Kuching dan tak tahu nak cari mana tempat makan best seafood di Kuching, di bawah kami senaraikan 13 tempat best seafood di Kuching yang boleh anda kunjungi.

 

1. SHIOK SEAFOOD – SEAFOOD

Shiok Seafood menawarkan berbagai pilihan hidangan laut segar dengan harga yang berpatutan untuk semua orang. Keistimewaan kesegaran dan kualiti makanan laut yang luar biasa memang tak dinafikan lagi. Restoran ini terkenal kerana terdapat beragam pilihan hidangan laut yang mereka sajikan. Pelbagai jenis hidangan laut menjadi salah satu alasan utama restoran ini popular di kalangan penggemar seafood.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Lot 14461 SL 21 & 22, Pusat Komersial Swan, Jln Matang Jaya, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak. Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 6 pagi sehingga 11.59 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 016-555 8382.

 

2. SHELL HAUZ – SEAFOOD

Ini merupakan antara tempat makan di Kuching yang wajib anda terjah jika ingin menikmati shellout makanan laut yang segar. Rata-rata pengunjung yang datang mereka memberi review yang positif dan best. Terdapat pelbagai jenis set shellout yang boleh anda pilih. Harganya juga berpatutan dan tidak terlalu mahal.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di 1, Q309, Petra Jaya, 93050 Kuching, Sarawak. Waktu operasi pada setiap hari kecuali Selasa pada pukul 12 tengah hari sehingga 9.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:  016-880 7951 atau boleh terus email ke [email protected].

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/shellhauz2016/

 

3. RESTORAN TOP SPOT – SEAFOOD

Top Spot adalah destinasi terkenal bagi para penggemar makanan laut yang mengunjungi Kuching. Berkonsepkan food court, dengan banyak gerai yang beroperasi di sini, anda dapat memilih sesuai dengan selera anda.

Kelebihan utama tempat ini adalah kualiti seafood yang segar dan menu-menu istimewa seperti ikan siakap stim, sotong goreng tepung, udang butter, dan cream crab soup. Selain itu, anda jugak harus mencuba ikan gonjeng atau ikan kering yang digoreng garing yang merupakan menu istimewa di food court tersebut.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di off, Jln Padungan, 93100 Kuching, Sarawak. Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 5 petang sehingga 10 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:  019-888 5940.

 

4. SEAFOOD TELAGA AIR – SEAFOOD

Seafood Telaga Air menyajikan makanan laut dalam bentuk buffet. Anda boleh mengambil sebanyak mana yang anda inginkan dan harganya tetap murah dan berpatutan. Terdapat banyak makanan laut di sini termasuklah ikan, sotong, ketam, spesies bercengkerang dan juga lobster boleh didapati di sini.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Kampung Telaga Air, 93050 Kuching, Sarawak. Waktu operasi pada hari Jumaat, Sabtu, Ahad pada pukul 8 pagi sehingga 4 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 014-696 7995.

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kuching ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply