13 Tempat Makan Malam Best di Batu Feringghi, Pulau Pinang | Batu Feringghi, sebuah pinggir bandar George Town di Pulau Pinang. Bandar ini berada di sepanjang pantai utara Pulau Pinang. Oleh itu, bandar ini adalah destinasi pelancongan yang popular sama ada pelancong dari dalam negeri atau luar negara dengan keindahannya. Selain tempat pelancongan, bandar ini juga mempunyai tempat makan yang best terutamanya pada waktu malam.

Jadi kami bawakan kepada anda, 13 senarai tempat makan best di Batu Feringghi, Pulau Pinang yang anda boleh kunjungi.

 

1. MEE UDANG BATU FERRINGHI – MAKAN MALAM

Kalau korang ada di Batu Feringghi, korang kena singgah di Mee Udang Batu Ferringhi. Mee Udang Batu Ferringhi adalah salah satu restoran menghidangkan Mee Udang yang terbaik di Pulau Pinang ini. Kalau korang nak tahu, udang disini sangatlah segar, isinya sangat juicy dan ditambah pula dengan kepekatan kuah Mee yang lazat. Memang korang akan menghirup kesedapan punyalah nanti. Bagi korang yang taknak makan Mee Udang, jangan risau disini mereka ada menyediakan menu lain seperti Char Koey Teow dan Nasi Goreng.

Lokasi restoran ini di 45, Jalan Batu Ferringhi, Kampung Batu Feringgi, 11100 Ayer Itam, Pulau Pinang dan dibuka pada setiap hari pada 5 petang hingga 10 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 012-4565705.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/MEE-UDANG-BATU-Ferringghi-100063741125329/

 

2. GRAND LEBANON RESTAURANT, BATU FERRINGHI – MAKAN MALAM

Korang jemu nak makan makanan Local dan nak makan makanan timur tengah? Korang boleh cuba di Grand Lebanon Restaurant.  Grand Lebanon Restaurant adalah sebuah restoran yang menghidangkan makanan Lebanese dengan kualiti tinggi. Dekat sini terdapat banyak menu yang korang boleh pilih antaranya, Mandi Rice, Falafel, Baklava, Mandi Chicken, Chicken Biryani Rice dan banyak lain. Boleh jadi rambang mata tau. Makanan disini bukan sahaja berkualiti tinggi tetapi harga, suasana dan perkhidmatan disini juga sangatlah baik.

Lokasi restoran ini di 110-1A & 1B, Jalan Batu Ferringhi, Kampung Batu Feringgi, 11100 Batu Ferringhi, Pulau Pinang dan dibuka pada setiap hari pada 12 tengahari hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 04-8813228.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/GrandLebanonRestaurant/menu

 

3. RUBIN MARDINI CAFE & RESTAURANT – MAKAN MALAM

Rubin Mardini Cafe & Restaurant adalah restoran Turki dan Arab yang menghidangkan masakan timur tengah dan Yemeni. Kalau korang nak tahu, restoran ini mendapat rating yang tinggi di dalam Google dan sekaligus menjadikan restoran ini terbaik di Batu Feringghi ini. Dikatakan makanan disini bakal membuatkan korang jatuh cinta dengan kelazatannya seperti Chicken Kebab, Falafel Platter dan Baklava. Tempat ini amatlah sesuai untuk seisi keluarga dan rakan-rakan makan bersama. Korang mesti puas hati punya.

Lokasi Rubin Mardini Cafe & Restaurant ini di Jalan Batu Ferringhi Batu Ferringhi, 11100 George Town, Pulau Pinang dan dibuka pada setiap hari kecuali Isnin pada 1 petang hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 011-11217378.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/rubin.mardini/

 

4. SHAH APOM BALIK STATION (CAWANGAN BATU FERINGGHI) – MAKAN MALAM

Korang craving Apom Balik pada waktu malam? Korang kena singgah di Shah Apom Balik Station. Shah Apom Balik Station ini adalah salah satu kedai Apom Balik yang popular di Batu Feringghi ini. Dikatakan Apom Balik disini sangat gebu, manis dan terdapat 32 topping yang korang pilih tau. Inti tak banyak? Jangan risau, di Apom Balik Station menjanjikan korang dengan filling yang banyak sehingga melimpah. Korang mesti suka punyalah. Selamat mencuba!

Lokasi Shah Apom Balik Station ini di 101A, Jalan Batu Ferringhi, 11100 Batu Ferringhi, Pulau Pinang dan dibuka pada setiap hari kecuali Rabu. Isnin, Selasa, Khamis dan Jumaat pada 3 petang hingga 10:45 malam manakala Sabtu dan Ahad dibuka pada 12 tengahari hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 011-55883711.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Apom-Balik-Station-100064378853832/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa lima tempat makan malam terbaik di daerah Batu Feringghi ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Batu Feringghi, Pulau Pinang. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply