13 Tempat Makan Malam Best di Limbang, Sarawak | Limbang adalah sebuah daerah yang berada di bahagian utara Sarawak. Limbang ini memilik potensi wisata alam yang menarik termasuk hutan hujan tropika, sungai dan gunung. Bukan itu sahaja, bandar ini juga mempunyai tempat makan yang menarik untuk dikunjungi.

Korang lapar malam tapi tak tahu nak makan apa dan mana? Jangan risau, kami bawakan kepada anda 13 tempat makan best yang boleh cuba di Limbang , Sarawak ini.

 

1. DKC LIMBANG – MAKAN MALAM

Korang suka makan Ayam Penyet? DKC Limbang adalah jawapan untuk korang. DKC Limbang adalah sebuah kafe yang specialize dalam hidangan Ayam Penyet. Rata-rata pelanggan yang pernah datang kesini menunjukkan feedback positif dari segi makanan, harga, suasana, perkhidmatan dan banyak lagi. Korang pasti akan repeat punya. Tak percaya? Korang boleh cuba rasai sendiri pengalamannya. Memang terbaik!

Lokasi ini di Lot 2283, Lakil Shop House, Jalan Pandaruan, 98700 Limbang, Sarawak dan dibuka setiap hari pada 11 pagi hingga 10 malam.  Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel:  016-2336474.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/stesenayampenyetlimbang/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/dkclimbang/

 

2. SAMBAL DELIGHTS – MAKAN MALAM

Kalau korang ada di Limbang, korang bolehlah singgah di Sambal Delights ini. Sambal Delights ini adalah sebuah restoran 100% milik Muslim. Dekat sini, mereka menghidangkan pelbagai jenis hidangan yang korang boleh pilih iaitu daripada makanan Local, Western dan juga Thai. Memang korang akan rambang mata punyalah. Bukan setakat itu saja, portion, harga dan perkhidmatan yang ditawarkan sangatlah mampu milik dan bagus. Memang puas hati lah orang kata. Jadi, selamat mencuba!

Lokasi Sambal Delights ini di Perumahan Sri Patiambun, 98700 Limbang, Sarawak dan dibuka setiap hari pada 3 petang hingga 10 malam. Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel:  011-10045181. 

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kedaimakansedapdiLimbang/

 

3. PITSTOP RESTAURANT SEAFOOD – MAKAN MALAM

Korang lapar tapi tak tahu nak makan apa? Jangan risau, korang boleh ke Pitstop Restaurant Seafood ini. Dekat sini, terdapat pelbagai hidangan yang korang boleh pilih. Antara menu yang menjadi pilihan disini ialah Nasi Ayam Presto, Chicken Chop, Fried Rice Sotong dan banyak lagi. Tempat ini amatlah sesuai untuk korang yang nak melepak bersama kawan-kawan.

Lokasi ini di Pitstop Restaurant Seafood (Pit Stop Cafe, Jalan Buangsiol, Pekan Limbang, 98700 Limbang, Sarawak dan beroperasi setiap hari pada 3:30 petang hingga 12 tengah malam.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Pit-Stop-Cafe-Limbang-Town-100036867236267/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga tempat makan malam terbaik di daerah Limbang ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Limbang ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply