13 Tempat Makan Malam Best di Pasir Gudang, Johor | Pasir Gudang adalah sebuah bandar yang terletak di daerah Johor Bahru. Bandar ini amatlah popular sebagai salah satu pusat industri utama di Malaysia, terutama dalam sektor Petrokimia, Logistik, dan Manufaktur. Bukan setakat itu sahaja, dekat sini juga mempunyai tempat makan menarik yang masih ramai tak tahu.

Korang lapar malam tapi tak tahu nak makan apa dan mana? Jangan risau, kami bawakan kepada anda 13 tempat makan best yang korang boleh cuba di Pasir Gudang, Johor ini.

 

1. RESTORAN KERABU KLASIK – MAKAN MALAM

Tiba-tiba tekak terasa nak makan Nasi Kerabu? Jangan risau, korang boleh kunjung ke Restoran Kerabu Klasik ini. Restoran Kerabu Klasik adalah salah satu restoran terbaik yang menghidangkan Nasi Kerabu di Johor ini.  Dekat sini korang boleh dapatkan bermacam macam jenis hidangan terutamanya masakan Pantai Timur. Antara menu yang disyorkan ialah Nasi Kerabu Ayam, Nasi Kerabu Daging, Colek Buah, Lokching, Kuay Teow Celup Special dan banyak lagi. Tempat ini amatlah sesuai untuk berjumpa dengan kawan atau makan bersama keluarga kerana harga yang ditawarkan sangatlah berpatutan dengan portion yang dihidangkan.

Lokasi resotoran ini di Taman Scientex, 81700 Pasir Gudang, Johor dan dibuka setiap hari pada 3:30 pagi hingga 3 pagi.  Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 016-7778754.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kerabuklasik/

 

2. SRI PANTAI SEAFOOD RESTAURANT – MAKAN MALAM

Korang inginkan makan malam dengan suasana tenang? Korang kena pergi ke Sri Pantai Seafood Restaurant. Kalau korang nak tahu, Sri Pantai Seafood Restaurant adalah salah satu port yang best dalam menghidangkan makanan laut. Rata rata pelanggan yang pernah datang kesini memberikan feedback yang positif terhadap makanan, harga, suasana dan perkhidmatan yang ditawarkan. Korang pasti akan puas hati punyalah.

Lokasi Sri Pantai Seafood Restaurant di Jalan Muafakat, Kampung Pasir Puteh, 81700 Pasir Gudang, Johor dan dibuka setiap hari kecuali Selasa pada 12:30 pagi hingga 3 petang dan dibuka semula pada 4:30 petang hingga 12 tengah malam. Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 019-7455714.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/sripantaiseafood/

INSTAGRAM PAGE: https://www.facebook.com/sripantaiseafood/

 

3. GROBOK KITCHEN CAFE – MAKAN MALAM

Inginkan makan malam dengan rasa seperti boss? Korang kena pergi di Grobok Kitchen Cafe ini. Kalau korang nak tahu, Grobok Kitchen Cafe ini adalah salah satu hidden gem yang ada di Pasir Gudang. Dekat sini, mereka menyediakan banyak jenis hidangan yang korang boleh dapatkan. Antaranya ialah Garlic Bread, Cheezy Oriental Chicken Chop, Laksa, Meatball, Fish and Chip, Mushroom Soup dan banyak lagi. Korang pasti akan repeat punyalah. Tak percaya?

Lokasi Grobok Kitchen Cafe ini di 10, Jalan Rambai 12, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor dan dibuka setiap hari kecuali Ahad pada 4 petang hingga 12 tengah malam.  Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 011-26487855.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/GrobokKitchenPG/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga tempat makan malam terbaik di daerah Johor Bahru ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Pasir Gudang ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply