13 Tempat Makan Malam Best di Sungai Petani, Kedah | Sungai Petani adalah sebuah bandar yang terletak di daerah Kuala Muda, Kedah. Ia adalah bandar terbesar di Kedah yang berfungsi sebagai pusat ekonomi dan komersial penting di kawasan utara Semenanjung Malaysia. Walaupun bandar ini dikenali dengan kepesatannya, ia juga popular dengan banyak tempat makanan yang menyajikan hidangan yang lazat.

Jadi kami bawakan kepada anda 13 senarai tempat makan best untuk anda kunjungi di Sungai Petani.

 

1. BIG MOUTH REPUBLIC – MAKAN MALAM

Big Mouth Republic adalah salah satu restoran yang cukup popular dan sering menjadi pilihan utama para pelanggannya kerana portion yang cukup besar. Restoran ini menawarkan masakan Western dan juga Local. Antara makanan yang menjadi pilihan disini ialah Chicken Grilled Bigmouth, Mixed Grill Platter dan Seafood Aglio Olio. Korang kena cuba makan disini, pasti membuatkan anda kenyang dalam kegembiraan.

Restoran ini terletak di C-123, Lorong 10, Taman Sejati Indah,08000 Sungai Petani Kedah dan dibuka pada hari setiap hari kecuali Selasa pada 11 pagi hingga 11 malam. Kalau ada pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi di no tel: 019-4986815.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Big-Mouth-Republic-100064911873156/

 

2. HOTMAS RESTAURANT – MAKAN MALAM

Kalau korang craving nak masakan Melayu dan Western pada masa yang sama, korang boleh cuba makan di Hotmas Restaurant. Restoran ini menyajikan makanan Local dan Western seperti Nasi Goreng Paprik, Nasi Goreng Pattaya, Nasi Goreng Cili Padi, Chicken Chop with Oriental Sauce, Chicken Maryland, Black Pepper Chickern dan banyak lagi. Pasti membuatkan korang rasa gembira kerana saiz hidangannya yang cukup besar, servis yang mantap dan persekitaran yang nyaman.

Hotmas Restaurant ini terletak di 26&27, Jalan Pahlawan, Taman Lagenda Indah,08000 Sungai Petani, Kedah dan beroperasi pada 3 petang hingga 11 malam. Kalau ada pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi di no tel: 010-5666414.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/HotmasRestaurant/?locale=ms_MY

 

3. HUSSAIN NASI KANDAR – MAKAN MALAM

Hussain Nasi Kandar adalah antara restoran Nasi Kandar yang anda patut cuba. Restoran ini amatlah popular disini kerana hidangan Nasi Kandar yang memenuhi citarasa dan juga kepuasan. Disini terdapat pelbagai jenis kari dan juga terdapat menu lain untuk anda nikmati. Pasti korang akan repeat makan lagi disini.

Lokasi Restoran Nasi Kandar ini di Jalan Mawar Z, Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah dan dibuka pada hari setiap hari pada 7 pagi hingga 10 malam. Kalau ada pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi di no tel: 04-423 8128

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/hasanigroupofcompanies/?locale=ms_MY 

 

4. SANTAI BY THE GARDEN SUNGAI PETANI – MAKAN MALAM

Kalau korang ingin makan makanan buffet steamboat, grill yang banyak dan sedap bersama seisi keluarga dan rakan-rakan pada harga yang murah, anda wajib singgah disini. Restoran ini amatlah popular dengan  banyak hidangan buffet yang pastinya membuatkan anda rambang mata.

Lokasi ini di Jalan Padang Temusu, Mukim Sungai Pasir, 08000 Sungai Petani, Kedah dan dibuka pada 5:30 petang hingga 12 pagi. Kalau ada pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi di no tel: 018-466 4007.

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa empat tempat makan malam terbaik di daerah Sungai Petani ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Sungai Petani. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply