13 Tempat Makan Malam Best di Kajang, Selangor | Kajang adalah sebuah bandar yang berada di daerah Hulu Langat dan juga Sepang, Selangor. Bandar ini bukanlah sebuah bandar yang asing lagi kerana ia amatlah popular sebagai destinasi percutian yang menarik. Bukan itu sahaja, bandar ini juga mempunyai tempat makan yang best.

Korang lapar malam tapi tak tahu nak makan apa dan mana? Jangan risau, kami bawakan kepada anda 13 tempat makan best yang korang cuba di Kajang, Selangor ini.

 

1. WILLY SATAY – MAKAN MALAM

Korang nak makan Satay tapi tak tahu dekat mana best? Jangan risau, korang boleh cuba di Willy Satay ini. Kalau korang nak tahu, Willy Satay adalah port yang popular dengan hidangan Satay. Korang pasti akan puas hati kerana satay disini sangatlah lembut, juicy dan paling penting besar. Harga pun sangatlah berbaloi. Jadi tunggu apa lagi, selamat mencuba!

Lokasi Willy Satay ini di Jalan Ramal 1, Taman Ramal Indah, 43000 Kajang, Selangor dan dibuka setiap hari pada 9 pagi hingga 11 malam.  Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 013-3309291.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/WillySatayOriginalSgRamal/

 

2. SOFINA SEAFOOD – MAKAN MALAM

Korang teringin nak makan makanan laut? Korang boleh ke Sofina Seafood. Sofina Seafood adalah salah satu restoran yang cukup popular di Kajang. Dekat sini, mereka ada menyediakan banyak jenis makanan laut yang best-best tau. Bukan setakat tu je, makanan laut disini sangatlah segar dan juicy. Memang puaslah orang kata. Jadi, tempat ini amatlah sesuai bagi korang yang ingin makan bersama keluarga atau rakan-rakan. Memang berbaloi. Harga yang ditawarkan, portion, suasana dan perkhidmatan disini sangatlah tiptop.

Lokasi ini di 62000 Kajang, Selangor dan dibuka setiap hari pada 5 petang hingga 12:30 tengah malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 012-6384891.

 

3. KAFE BERIANI GAM PUTRAJAYA – MAKAN MALAM

Kalau korang craving Nasi Beriani, korang boleh singgah di Kafe Beriani ini. Dekat sini, mereka menyediakan pelbagai jenis hidangan terutamanya Nasi Beriani. Apa yang menarik Nasi Beriani disini ialah portion yang dihidangkan sangatlah banyak dan aromanya yang sangat memukau pandangan. Pasti korang akan menjilat jari punya nanti. Tak percaya? Cubalah rasai sendiri pengalamannya.

Lokasi ini di Lot Sub 4 jalan Kajang-Puchong mukim dengkil 43000, 62300 Kajang, Selangor dan dibuka pada 10 pagi hingga 10 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 017-2884876.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Nasi-beriani-GAM-putrajaya-100063478655279/

 

4. JIBRIL BANGI – MAKAN MALAM

Korang tak tahu nak makan mana? Jangan risau, korang boleh ke Jibril Bangi ini. Sebut sahaja Jibril Bangi, pasti ramai yang sudah tahu akan kesedapannya. Restoran ini memperoleh feedback yang positif dan rating tinggi di Google. Ramai yang berpuas hati dari segi suasana, perkhidmatan, makanan dan harga yang ditawarkan. Kalau korang ada dekat sini, korang boleh cuba Butter Chicken, Salted Egg, Salted Egg Butter Chicken, Spicy Aglio Olio with Chicken dan banyak lagi. Korang pasti akan repeat punya nanti.

Lokasi restoran ini di 26A, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor dan dibuka setiap hari pada 11 malam hingga 10 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 010-2604145 atau e-mel:  jibrilss15.com.

BUSINESS PAGE: https://jibrilss15.com/bangi-outlet/

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/jibrilbangi/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/jibrilbangi/

 

5. RNZ STEAMBOAT & GRILL – MAKAN MALAM

Korang nak makan Steamboat bersama keluarga tapi tak tahu dekat mana? Jangan risau, korang boleh cuba singgah di RNZ Steamboat & Grill. Kalau korang nak tahu, RNZ Steamboat & Grill adalah salah satu restoran Steamboat terbaik yang ada di Kajang ini. Dekat sini, korang boleh pilih bermacam jenis hidangan dengan harga yang mampu milik. Perkhidmatan dan suasana disini sangatlah sesuai bagi korang yang inginkan makan malam dengan santai. Korang pasti akan suka punya.

Lokasi ini di Rnz Steamboat & Grill, Jalan sg merab, Kampung Dato Abu Bakar Baginda, 43000 Kajang, Selangor dan dibuka setiap hari kecuali Isnin pada 5:30 petang hingga 11:30 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 018-2115598.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/RNZ.bangi/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/rnzsteamboat/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa lima tempat makan malam terbaik di daerah Klang ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Klang, Selangor. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply