13 Tempat Makan Best Seafood Di Port Dickson, Negeri Sembilan | Port Dickson adalah sebuah bandar pantai dan destinasi pelancongan popular di Negeri Sembilan, Malaysia. Port Dickson terkenal dengan pantainya yang indah, aktiviti rekreasi, dan tapak bersejarah.

Bukan sahaja pantainya yang indah dan banyak tempat menarik dan bersejarah untuk dilawati tetapi ianya juga turut terkenal dengan pelbagai jenis makanan tempatan yang enak dan sering hangat diperkatakan.

Kalau anda masih ragu ragu untuk berkunjung ke Port Dickson, di bawah kami senaraikan 13 tempat makan best seafood yang boleh anda kunjungi di Port Dickson.

 

1. EMBOK VILLAGE STEAMBOAT & SEAFOOD – SEAFOOD

Bagi para pencinta makanan laut, kunjungan ke Restoran Embok Village Steamboat & Seafood adalah suatu keharusan. Dengan beragam pilihan hidangan laut, restoran ini tidak hanya terkenal dengan ikan bakarnya, tetapi juga menawarkan steamboat dan hidangan laut lainnya yang pasti akan membangkitkan rasa kegembiraan anda.

Keunikan ini timbul dari pelbagai pilihan hidangan laut yang ditawarkan oleh restoran ini, di mana ikan bakar menjadi salah satu yang paling diminati. Tidak hanya itu, minuman Coconut Shake yang lazat dan menyegarkan juga menjadi sorotan. Rasanya sedap manis dan menyegarkan tekak.

Marilah merasai kelazatan makanan laut segar dan hidangan tradisional yang memukau selera.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Batu 2 1/2 Pantai Bagan Pinang, 5, Taman Port Dickson Utama, 71900 Port Dickson, Negeri Sembilan. Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 5 petang sehingga 12.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 012-978 2102.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100065182712722

 

2. MEDAN IKAN BAKAR MAJLIS PERBANDARAN PORT DICKSON – SEAFOOD

Kunjungilah empat gerai ikan bakar yang berbeda di sini, dan saksikan beragamnya pilihan ikan bakar berkualitas tinggi. Kelazatan ikan-ikan segar yang dipanggang akan mengeluarkan aroma yang menggugah selera, membuat siapa saja tidak bisa menahan rasa lapar!

Medan ini mula beroperasi pada penghujung tahun 2010 dan mempunyai 4 unit gerai serta sebuah Restoran Terapung yang serba indah dan moden dan juga lengkap dengan pelbagai kemudahan untuk kegunaan pengunjung.

Marilah merasai kelazatan makanan laut segar dan hidangan tradisional yang memukau selera.

Jika anda ingin berkunjung ke sini, lokasi restoran ini terletak di Jalan Seremban, Batu 1, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan. Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 5 petang sehingga 12 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-397 0249.

 

3. RESTORAN SERI MESRA IKAN BAKAR & SEAFOOD – SEAFOOD

Restoran Seri Mesra Ikan Bakar & Seafood, namanya saja sudah cukup untuk dikenali oleh penduduk Port Dickson sebagai salah satu restoran ikan bakar terkenal di kawasan ini. Di sini, anda akan menemui pelbagai pilihan hidangan laut berkualiti tinggi untuk dipilih.

Dari udang yang lazat, sotong menggiurkan, ketam segar, lala yang menggugah selera, hingga berbagai jenis ikan yang segar.

Marilah merasai kelazatan makanan laut segar dan hidangan tradisional yang memukau selera.

Nak datang kat tempat ini tidak susah. Lokasi restoran ini terletak di Jalan Pantai Teluk Kemang Square, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 6 petang sehingga 12 malam.

Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-608 1019.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063539804573&locale=ms_MY

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Port Dickson ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply