13 Tempat Makan Best Seafood Di Shah Alam, Selangor | Shah alam adalah sebuah ibu negeri yang terletak di negeri Selangor. Di sini ada banyak tarikan yang menarik di Shah Alam yang sentiasa penuh dengan pelancong luar dan dalam negara. Selain itu, terdapat juga beberapa restoran yang berasaskan makanan laut atau lebih dikenali sebagai seafood yang ada di sini. Kebanyakkan restoran di Shah Alam adalah restoran yang popular dan menjadi tumpuan ramai.

Sambil sambil melawat tempat menarik tu mesti perut pon lapar. Jika anda Ingin mencari port port makan makanan laut yang best di shah alam, Berikut adalah senarai 13 tempat makan best seafood yang ada di Shah Alam Selangor.

 

1. IKAN BAKAR SEMPORNA – SEAFOOD

Restoran ini menyajikan menu makanan ikan bakar dan makanan laut khas dari semporna sabah. Jadi jika tekak anda ingin mencuba makanan citarasa sabah, boleh lah berkunjung ke restoran ini. Restoran ini mendapat rating yang tertinggi di google dengan kebanyakkan pelanggan memberi komen yang baik terhadap masakan di sini. Harga di sini juga mampu milik.

Antara menu menu yang ada di sini ialah seperti ikan bakar yang popular di sini. Selain itu terdapat juga, sotong bakar, kerang rebus dan stim, ikan pari bakar, rumpai laut, siakap 3 rasa, kerabu latok, udang bakar, sotong goreng tepung, ikan cencaru bakar dan banyak lagi.

Lokasi ini di No 10 ,Jalan Prima 7, pusat niaga metro prima kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari  pada pukul 12.00 tengah hari hingga 12.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:018-2909833

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/IkanBakarSemporna1/

 

2. OMBAK KITCHEN – SEAFOOD

Ombak Kitchen adalah sebuah restoran yang menyediakan aneka hidangan makanan laut yang segar dari laut. Restoran ini juga mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan pelanggan memuji masakan di sini. Harga di sini juga sangat mampu milik untuk dicuba.

Antara menu menu yang ada di sini ialah alaskan king crab, australian lobster, lobster steamed boiled, fried calamari, fresh oysters, seafood set, baked oyster cheese, shellout seafood, ketam cili, dan banyak lagi menu berasaskan makanan laut.

Lokasi ini di 5.G.01, D’Vida Business Centre, Jalan Bazar U8/101, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor. Waktu operasi pada setiap hari  pada pukul 12.00 tengah hari hingga 10.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:010-216 5946

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ombakkitchen/

 

3. KAYU MANIS SEAFOOD – SEAFOOD

Kayu manis ini ialah sebuah restoran masakan ala chinese yang dimasak dengan bahan yang segar. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan pelanggan memuji masakan di sini. Harga di sini juga sangat mampu milik.

Terdapat banyak aneka makanan laut yang ada di sini antaranya ialah kerapu goreng, kerapu stim asam, ketam cili, kam heong crab, udang butter, king crab, salted squid, sotong goreng tepung, garoupa goreng,  dan banyak lagi.

Lokasi ini di 35 Jalan Pelapik B U8/B Bukit Jelutong, Shah Alam, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin pada pukul 11.00 pagi hingga 2.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:018-314 5855

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/KayuManisSeafood/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Shah Alam ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply