13 Tempat Makan Best Seafood Di Georgetown, Pulau Pinang | Georgetown adalah bandar metropolitan yang berada di timur laut Pulau Pinang. Bandar ini adalah  bandar tertua di malaysia selepas melaka. Walaupun bandar ini adalah salah satu bandar yang penuh dengan kesibukan trafik, ada juga tempat tempat untuk dilawati. Selain itu di Georgetown juga tempat makan yang menarik dan popular anda boleh datang bersama tersayang.

Disebalik kesibukan georgetown terdapat port makan yang menjadi tumpuan pelanggan. Tapi dimana tempat-tempat makan yang best dan menarik yang ada di georgetown. Berikut adalah senarai beberapa tempat yang menyediakan hidangan seafood  yang menjadi tumpuan pengunjung dan peminat makanan laut di georgetown.

 

1. ABG JIT IKAN BAKAR HQ – SEAFOOD

Abg Jit Ikan Bakar HQ ini adalah salah satu restoran yang mendapat perhatian ramai kerana masakan pernah popular di media sosial. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan yang disediakan di sini. Harga di sini juga mampu milik.

Antara menu popular disini ialah semestinya set ikan bakar. Selain itu, terdapat juga set ikan bakar, ikan bakar sotong bakar, siakap bakar, ikan jenahak bakar, shellout, scallop, tomyam seafood, belangkas talam dan banyak lagi.

Lokasi ini di 216 JALAN AIR ITAM, George Town, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa, pada jam 4 petang hingga 11 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 011-15398910

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ABGJIT/

 

2. SYAZANA NASI MELAYU – SEAFOOD

Kalau nak tahu, Syazana Nasi Melayu ini adalah salah sebuah restoran yang menyediakan masakan melayu. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memberi pujian kerana masakan dan layanan yang diberi. Harga di sini juga murah.

Restoran ini ada juadah seperti nasi berlauk dan nasi campur dengan banyak aneka masakan melayu.  Selain itu disini juga ada menyediakan hidangan lain seperti nasi putih ikan belah, set ikan bakar, sotong pedas, tomyam seafood, ikan pari bakar,  dan banyak lagi.

Lokasi ini di 279-G-17,18,19&20 Ground Floor, of WAVE CITY MALL, Kampung Jawa Baru, 11900 George Town, Pulau Pinang. Waktu operasi pada setiap hari kecuali isnin, pada jam 10 pagi hingga 4 petang dan 6 petang hingga 12 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 016-4697313

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100028578056786

 

3. D’SAMPAN IKAN BAKAR PENANG – SEAFOOD

D’Sampan adalah salah satu restoran yang mendapat rating yang tinggi di google. Restoran ini rata rata mendapat komen yang baik dan harga di sini mampu milik.

Antara menu yang ada di sini ialah ikan bakar, tomyam campur, kerang rebus, siakap stim limau, ketam kunyit, lala masak cili, butter prawn, siakap 3 rasa, dan banyak lagi.

Lokasi ini di Persiaran Bayan Mutiara 3, batu uban, Georgetown Pulau Pinang Waktu operasi pada setiap hari pada pukul 4 petang hingga 12 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 016-569 2789

FACEBOOK PAGE: D’Sampan

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Georgetown ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply