13 Tempat Makan Best Seafood Di Pokok Sena, Kedah | Pokok sena ialah sebuah daerah yang terletak di negeri kedah. Pokok sena terkenal dengan tempat makan viral yang sering dikunjungi orang luar yang ingin mencuba makanan disini. Banyak makanan-makanan yang best di daerah pokok sena ini yang perlu anda cuba. Selain itu terdapat juga tempat yang menarik untuk anda lawati seperti bukit 888 dan sungai biru di pokok sena.

Kebanyakkan pengunjung yang datang ke Pokok Sena semata-mata untuk mencuba makanan viral disini. Jika anda ingin berkunjung ke pokok sena tapi tidak tahu dimana tempat makan seafood yang best disini. Berikut merupakan senarai tempat makan yang best yang ada di Pokok Sena Kedah.

 

1. BANGAH CAFE – SEAFOOD

Restoran ini adalah salah satu restoran yang pernah viral di sosial media. Restoran ini menyediakan pelbagai aneka makanan ala thai dan juga makanan western. Kalau korang nak tahu restoran ini mendapat rating yang tinggi dan harga disini sangat berpatutan. Korang patut singgah ke sini sekiranya korang datang melawat Pokok Sena.

Diantara menu yang disediakan ialah seperti set siakap, set shellout, aneka makanan bergoreng, nasi berlauk, dan banyak lagi hidangan yang berasaskan makanan western dan juga makanan laut yang wajib anda cuba jika berkunjung kesini.

No photo description available.

May be an image of food

May be an image of food

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di 175, Taman Bandar Baru, 06400 Pokok Sena, Kedah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 8 pagi sehingga 11 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 010-911 9585

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/BangahCafe/

 

2. RESTORAN IWANA TOMYAM SEAFOOD – SEAFOOD

Restoran yang terletak di pokok sena ini mendapat rating yang tinggi di google dengan rata-rata komen berpuas hati dengan hidangan yang disediakan disini. Harga disini juga murah dan berbaloi untuk anda cuba. Restoran ini menyediakan aneka makanan laut yang segar.

Diantara menu yang disediakan di restoran ini adalah seperti  shellout, nasi campur, set nasi berlauk, tomyam seafood, ikan siakap 3 rasa, ikan masak stim dan banyak lagi pilihan menu yang ada.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di NO 1, Lot 1 Plot 5 Larek Permai KM 23 Jalan Kuala Nerang, 06400 Pokok Sena, Kedah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 4.30 petang sehingga 3 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 012-459 2908

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063678757622

3. RESTORAN ALIA – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan hidangan berkonsepkan masakan thai dan melayu.  Harga di restoran ini juga berpatutan dan murah. Restoran ini juga mendapat rating yang tinggi di google dengan rata-rata komen berpuas hati dengan hidangan disini.

Diantara menu yang disediakan di restoran ini ialah seperti ikan bakar, fish n chips, tomyam seafood , set nasi berlauk, nasi campur dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di 06400 Pokok Sena, Kedah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 5 pagi sehingga 2 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-5752190

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/restoranaliapokoksena

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Pokok Sena ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply