Pengacara sensasi, Azwan Ali atau lebih dikenali dengan gelaran Diva AA mendedahkan ada kemungkinan dirinya akan bertanding di Parlimen Gombak pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Azwan Ali atau nama sebenarnya Mohamed Azwan Ali, 56, mengatakan di tidak gentar untuk bertanding merebut kerusi penyandang kawasan tersebut dengan abang kandungnya, Datuk Azmin Ali.

“Ramai bertanya, adakah saya akan bertanding pada PRU15 akan datang? Jawapannya, ada kemungkinan dan saya akan umumkan nanti.

“Biarpun saya hanya meraih 90 undi ketika bertanding sebagai calon Bebas bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Antarabangsa PRU14 lalu, saya tak serik untuk bertanding sekali lagi.

“Kali ini mungkin di Parlimen Gombak yang turut ditandingi Azmin Ali. Kalau betul saya bertanding dan menang, saya sendiri akan suap rendang di mulutnya (Azmin Ali),” katanya.

Dia berkata, akan mula berkempen dengan menjual rendang yang pernah mendapat perhatian ramai pada PRU14 empat tahun lalu. Dia juga mahu menyantuni komuniti di kawasan tersebut dengan menghadiahkan juadah air tangannya sendiri.

“Kalau PRU14 dulu saya masak tiga kawah. Kali ini, saya target 10 kawah (rendang) untuk dikongsikan kepada orang ramai terutama penduduk di kawasan Gombak.

“Sekarang, saya mulakan ‘marketing’. Kalau kalian tengok sekarang, orang mula kembali bercakap tentang saya apabila saya muat naik untaian foto bersolek ala wanita dalam semua platform media sosial saya.

“Selepas foto berkenaan mula bertebaran dalam media sosial, orang mula ingat siapa dan betapa hebatnya pengaruh figura bernama ‘Diva AA’. Tunggu sahajalah nanti pengumuman daripada saya,” ujarnya.

Dia yakin bahawa undian yang sebelum ini hanya berhenti pada angka 90 pasti akan meningkat kali ini di Parlimen Gombak.

Pada PRU14 empat tahun lalu, Azwan hanya meraih 90 undi sekali gus tewas di kawasan tersebut selepas menghabiskan berhabis puluhan ribu ringgit untuk berkempen.

Dia sendiri mengaku bukan mudah untuk menawan hati pengundi dan menerima kehendak rakyat yang sudah membuat pilihan mereka.

Sumber: Kosmo

Share.

Leave A Reply