Bayi Yg Meninggal Dunia Tiba-Tiba Menangis Di Majlis Pengebumiannya. | Pelik tapi benar! Seorang bayi perempuan di New Delhi, India yang dilaporkan meninggal dunia oleh kakitangan hospital mengejutkan ahli keluarganya berikutan ‘mayat’ itu menangis ketika majlis pengebumiannya berlangsung.


GAMBAR SEKADAR HIASAN

Memetik laporan Daily Nation Today, dua kakitangan hospital di Banihal telah pun digantung kerja berikutan bayi tersebut masih hidup walaupun pada mulanya disahkan meninggal dunia dalam kandungan beberapa jam sebelum dilahirkan.

Difahamkan, bayi perempuan itu dilahirkan oleh seorang wanita dikenali sebagai Shamemma Begum pada Isnin lalu, sebelum anaknya disahkan meninggal dunia oleh kakitangan perubatan.

Bercerita lebih lanjut, selepas dua jam mayat bayi itu akan dikebumikan di tanah perkuburan berdekatan di kampung Hollan. Namun, penduduk tempatan ketika itu melakukan protes dan meminta supaya bayi itu dikebumikan di sebuah tanah perkuburan nenek moyang.

Bagaimanapun selepas sejam ahli keluarga bertindak menggali semula kubur bayi berkenaan dan alangkah terkejutnya mereka mendapati dia masih hidup dan menangis ketika itu.

Kami telah meletakkan dua kakitangan di bawah arahan penggantungan berkuat kuasa serta-merta sementara menunggu siasatan,

Ujar Ketua Kampung Setempat, Manzoor Alyas Wani bayi tersebut diisytiharkan meninggal dunia tanpa mendapat rawatan perubatan yang sewajarnya sebelum dikejarkan ke hospital berikutan masih bernyawa.

Sumber : Ohbulan

Share.

Leave A Reply