Hilang Akal. Wanita Bunuh 5 Anak Lepas Tengok Gambar Suami Dengan Perempuan Lain | Seorang ibu yang kejam dipenjara seumur hidup selepas didakwa membunuh 5 dari 6 anaknya selepas dia melihat gambar suaminya sendiri bersama perempuan lain.

Christiane K has been jailed for life

Wanita yang berusia 28 tahun itu dikenali sebagai Christiane K dikatakan telah mecekik serta melemaskan kelima-lima anaknya di sebuah apartmen di Solingen, Jerman. Kejadian tersebut dilaporkan berlaku pada 3 September 2020.

Mahkamah melaporkan suspek turut membius dadah kepada lima anaknya Melina yang berusia 5 tahun,  Leonie 2 tahun, Sophie 3 tahun, Timo 6 tahun dan Luca yang berusia 8 tahun sebelum bertindak melemaskan mereka semua ke dalam tab mandi.

Sejurus tinadakan kejam itu, suspek dikatakan membalut kesemua mayat anaknya dengan tuala dan meletakkan ke atas katil mereka.

Anak sulungnya yang berusia 11 tahun bernasib baik dan selamat kerana dikatakan pada kejadian tersebut berlaku dia tiada di rumah.

Penyiasat mendakwa dia membunuh anak-anaknya selepas melihat satu gambar suaminya bersama kekasih baru.

Hilang Akal. Wanita Bunuh 5 Anak Lepas Tengok Gambar Suami Dengan Perempuan Lain

Suspek juga menghantar mesej kepada suaminya dan mengatakan beliau tidak akan berjumpa dengan anak-anaknya lagi sebelum dia melakukan pembunuhan yang mengerikan itu.

Kemudian, Christiane K cuba membunuh diri di hadapan stesen kereta api yang berada di Stesen Dusseldorf akan tetapi beliau terselamat.

Pakar psikiatri dan psikologi yang dilantik oleh mahkamah tidak menemui bukti bahawa dia mengalami gangguan mental yang serius pada masa itu.

Ketika prosiding berlangsung di mahkamah, suspek mendakwa rumahnya telah diceroboh oleh individu yang tidak dikenali dan individu tersebut dikatakan menggari, memaksanya menaip mesej kepada suaminya sebelum membunuh anak-anaknya.

Mahkamah mendengar lebih 40 saksi sepanjang 20 hari perbicaraan sebelum Christiane K. didapati bersalah dan menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup.

Anak lelaki sulungnya yang masih hidup dipercayai berada di bawah jagaan neneknya.

Sumber : Mirror

Share.

Leave A Reply