Ini Punca Seorang Lelaki Lempar 7 Butir Bom Tangan Ke Rumah Jiran. | Seorang lelaki dilaporkan telah membaling tujuh butir bom tangan ke arah rumah jirannya dalam kejadian di wilayah Ubon Ratchathani, Thailand.

Memetik laporan Utusan TV, kejadian yang dirakam kamera litar tertutup (CCTV) itu berlaku pada Sabtu.

Difahamkan, tiga orang jiran suspek telah cedera pada bahagian kaki dan muka selepas terkena kesan letupan bom tersebut.

Ketika kejadian, kesemua mangsa dipercayai sedang duduk di bawah rumah sebelum bunyi objek jatuh dan kemudian meletup kedengaran.

Mangsa kemudian dilihat ketakutan sejurus bom pertama yang dilempar meletup.

Sementara itu, pihak polis berkata enam daripada tujuh butir bom itu telah menyebabkan motosikal, peti sejuk, dan pam air rosak.

Siasatan di lokasi kejadian menemui beberapa lubang yang terhasil daripada kesan letupan bom berdiameter sehingga 10 sentimeter.

Tidak cuma itu, sebutir bom M67 turut ditemui selepas ia tidak meletup.

Ketua Balai Polis Warin Chamrap, Kolonel Yuttana Pruksarungruang berkata sepasukan anggota telah dikerah bagi mengesan suspek.

Suspek yang juga merupakan seorang bekas pegawai polis dilaporkan telah melarikan diri sejurus melakukan perbuatan tersebut.

Dalam pada itu, motif suspek bertindak sedemikian adalah berpunca daripada pengaruh alkohol dan tertekan kerana telah dibuang kerja.

@utusantvofficial

Video dah edit part letupan sahaja. Kejadian di wilayah Ubon Ratchathani, Thailand. #beritaditiktok #TrendingNewsMalaysia #fyp

♬ original sound – UtusanTV – UtusanTV

Sumber : Siakapkeli

Tiktok : Utusan Tv

Share.

Leave A Reply