Kereta Safiq Rahim Dirosakkan. Ini Tindakan Pasukan JDT. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS : Kelab Bola Sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) meningkatkan tahap keselamatan pemainnya sebagai langkah berjaga-jaga.

Safiq

Ia susulan beberapa insiden membabitkan pemain bola sepak kebangsaan termasuk. Kejadian membabitkan pemain kelab itu, Safiq Rahim yang diserang berhampiran Pusat Latihan JDT, malam tadi.

Ketua Pegawai Eksekutif Kelab Bola Sepak JDT

Ketua Pegawai Eksekutif Kelab Bola Sepak JDT.  Alistair Edwards berkata, pihaknya juga menasihatkan pemain supaya berhati-hati dengan persekitaran mereka.

“Insiden itu bersama dengan serangan ke atas Akhyar Rashid dan Faisal Halim baru-baru ini.Tidak mempunyai tempat dalam dunia bola sepak.

“Disebabkan kes-kes terkini, JDT meningkatkan keselamatan pemain kami sebagai langkah berjaga-jaga.

“Kami juga menasihatkan pemain untuk berhati-hati. Dengan persekitaran dan hantaran-hantaran mereka di media sosial pada setiap masa,” katanya menerusi hantaran di media sosial.

Gesa Pihak Polis

Pada masa sama, pihaknya turut menggesa Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menyiasat segera berhubung insiden membabitkan Safiq Rahim.

Polis giat mengesan suspek yang memecahkan cermin kereta bekas ketua pasukan skuad kebangsaan, Safiq Rahim, yang dilaporkan dipecahkan di pusat latihan Johor Darul Ta’zim (JDT), di Jalan Sri Gelam, di sini, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, siasatan sedang dijalankan dan usaha mengesan suspek sedang dilakukan.

“Siasatan sedang dijalankan mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

“Polis sedang mengesan dan menangkap suspek yang terbabit. Kenyataan akan dikeluarkan selepas siasatan selesai,” katanya dalam kenyataan ringkas tengah malam ini.

Terdahulu, Safiq memuat naik gambar cermin belakang kereta Honda City Hatchback miliknya yang dipecahkan individu tidak dikenali, di kawasan pusat latihan JDT.

LAPORAN POLIS

Menerusi laporan polis dimuat naik. Safiq melaporkan beliau ketika itu sedang memandu ke arah Pantai Lido, selepas mengambil barangnya di pusat latihan berkenaan kira-kira jam 10.05 malam tadi.

“Ketika sedang memandu, tiba-tiba datang sebuah motosikal yang dibonceng dua lelaki sebelum pembonceng motosikal mengeluarkan sebatang tukul dan mengetuk bahagian cermin belakang kereta saya.

“Saya terkejut dan memberhentikan kereta sebelum dua lelaki itu berhenti di hadapan kereta saya.

“Dua lelaki itu kemudian menunjukkan tukul ke arah saya. Akibat risau, saya mengundurkan kereta dan beredar dari lokasi berkenaan,” katanya dalam laporan berkenaan.

Insiden itu berlaku tiga hari selepas pemain sayap negara, Faisal Halim disimbah asid dan seorang lagi pemain, Akhyar Rashid pula disamun dan diserang, di kawasan kediamannya lebih kurang seminggu lalu.

Sumber : HM

Tercari-cari tempat makan best dan sedap di kawasan berhampiran anda? Boleh layari website kami TEMPAT MAKAN BEST

Share.

Leave A Reply