Pelakon Tarzan Joe Lara antara 7 yang dianggap mati dalam nahas pesawat AS | Ketujuh-tujuh penumpang yang berada di dalam pesawat, termasuk pelakon Tarzan Joe Lara dan isterinya yang merupakan seorang pakar diet, telah dianggap mati selepas mereka terlibat dalam kemalangan nahas pesawat terhempas di sebuah tasik berhampiran bandar Nashville di AS, baru-baru ini.

Pelakon Tarzan Joe Lara antara 7 yang dianggap mati dalam nahas pesawat AS

Pelakon Tarzan Joe Lara antara 7 yang dianggap mati dalam nahas pesawat AS

Jet perniagaan kecil itu terhempas sekitar jam 11:00 pagi waktu tempatan pada hari Sabtu, sejurus selepas berlepas dari Smyrna, lapangan terbang Tennessee untuk Palm Beach, Florida, kata Rutherford County Fire & Rescue (RCFR) di Facebook.

Pesawat itu turun ke Percy Priest Lake, kira-kira 12 batu (19 kilometer) di selatan Nashville.

Pentadbiran Penerbangan Persekutuan mengesahkan tujuh orang telah menaiki pesawat, lapor CNN.

Menjelang Sabtu malam, operasi telah beralih dari usaha mencari dan menyelamat ke usaha pemulihan, kata komander RCFR Kapten Joshua Sanders pada sidang media menurut laporan New Straits Times.

Jelas Sanders, mereka tidak lagi dalam berupaya untuk (mencari) mangsa hidup pada ketika ini, jadi mereka kini dalam proses pemulihan sebanyak mungkin dari lokasi nahas.

Pada petang Ahad, RCFR mengatakan di Facebook bahawa operasi pemulihan telah menemui “beberapa komponen pesawat dan juga mayat manusia” di sebuah kawasan puing-puing selebar kira-kira setengah batu.

Operasi akan berterusan sehingga gelap dan disambung semula pada Isnin pagi, tulis RCFR.

Lara melakonkan watak Tarzan dalam filem televisyen 1989 “Tarzan di Manhattan.” Beliau juga kemudian membintangi siri televisyen “Tarzan: The Epic Adventures,” yang berlangsung dari tahun 1996-1997.

Isterinya Gwen Shamblin Lara, yang dinikahinya pada tahun 2018, adalah ketua kumpulan penurun berat badan Kristian bernama Weigh Down Ministries. Dia mengasaskan kumpulan itu pada tahun 1986, dan kemudian pada tahun 1999 mendirikan Gereja Fellowship Remnant di Brentwood, Tennessee.

Sumber: News Straits Times

Share.

Leave A Reply