Subhanallah. Rumah Hangus Terbakar, Tapi Al Quran Masih Cantik | Dalam sebuah kebakaran, rumah hangus tapi seorang pemuda dapati senaskah al Quran masih cantik, tak disentuh api. Berapa ramai dah online jom ucap Subhanallah. Baca selanjutnya.

Al Quran Tidak Hangus Terbakar

Keajaiban sering berlaku di mana sahaja selagi kita sebagai manusia percaya dengan kebesaran Allah SWT. Pernah tak korang mndengar atau merasai sendiri pengalaman melihat sendiri kitab suci Al-Quran terselamat daripada kebakaran?

Ya, itulah kebesaran yang kita sering leka dengannya. Begitulah kisah pelik yang dikongsikan oleh laman Intagram Makasar Info di mana sebuah naskah Al-Quran tetap cantik tanpa hangus terbakar.

MasyaAllah, apa yang nada boleh lihat menerusi perkongsian ini, seorang pemuda memegang sebuah naskah Al-Quran masih kelihatan baik tanpa ada satu ayat pun dijilat api. Walhal menerusi gambar tersebut, rata-rata tempat itu sudah musnah dijilat api.

Perkongsian ini rata-rata mendapat perhatian ramai dan kebanyakkan mereka kagum dengan kebesaran yang ditunjuk oleh Sang Pencipta.

MasyaAllah pasar Citra Baraka Kabupaten Enrekang rata dengan tanah dan semua barang-barang ludes dilalap si jago merah..Namun dengan kekuasaan Allah subhanahu wata’ala kitab suci alQuran tetal utuh diantara puing-puing bangunan yang gosong….


Sumber : Makasar Info via Siakapkeli

Share.

Leave A Reply