Ejen jualan kosmetik, Rosnazirah Mohd Naim yang berjaya diselamatkan di Thailand selepas dilarikan sekumpulan lelaki di kediamannya di Tumpat pada 13 September lalu, kini sudah pulang ke Kelantan.

Seorang wanita ejen jualan kosmetik yang dikenali sebagai Azi,36, (tudung merah jambu)yang dibawa lari ke Thailand selama dua minggu kini berada di rumah keluarga suaminya di Kota Bharu hari ini. FOTO KAMARUL BISMI KAMARUZAMAN

Wanita berusia 36 tahun yang juga ibu kepada seorang anak itu dikatakan tiba di Kelantan hari ini.

Bagaimanapun, Rosnazirah tidak pulang ke kediamanya di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu, Tumpat sebaliknya berada di satu lokasi di sini.

Ketua Polis KelantanDatuk Muhamad Zaki Harun dikatakan akan melawat mangsa di Kota Bharu petang ini.

Bagaimanapun, sehingga kini lokasi keberadaan Rosnazirah tidak diketahui dan dimaklumkan kepada pihak media.

Media sebelum ini melaporkan, Ketua Polis Negara Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani memaklumkan Rosnazirah berjaya diselamatkan susulan kedudukan mangsa berjaya dikesan hasil bantuan dan kerjasama erat antara pihak berkuasa Thailand dan Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman.

Beliau berkata, melalui kerjasama erat itu Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Polis Diraja Thailand serta perkongsian maklumat dan perisikan berjaya mengenal pasti lokasi keberadaan wanita itu di Thailand.

Mangsa dibawa pulang ke tanah air Khamis lalu dan seramai tujuh lelaki tempatan ditahan dalam kes berkenaan di tiga negeri iaitu Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur.

Sumber : Harian Metro

Share.

Leave A Reply