Tom Hanks Artis Hollywood Pertama Dijangkiti Covid-19 | Siapa sangka artis Hollywood terkenal dunia pun dijangkiti wabak Covid-19. Baca selanjutnya.

Tom Hanks Dan Isteri Positif Covid-19 Di Australia

Pelakon yang pernah memenangi anugerah Oscar, Tom Hanks telah mendedahkan bahawa dia dan isteri Rita Wilson telah diuji dan didapati positif coronavirus baru-baru ini di Australia.

Hanks dan Wilson, kedua-duanya berusia 63 tahun, meminta nasihat perubatan selepas mengalami gejala batuk dan selsema di Queensland, seperti ditulis oleh pelakon popular itu di Instagram.

Mereka kini akan menghabiskan masa secara berasingan, katanya.

Pasangan AS itu telah berada di Gold Coast, di mana Hanks sedang bekerja untuk sebuah filem mengenai kehidupan Elvis Presley.

Pada hari Rabu, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) secara rasmi mengisytiharkan wabak Covid-19 itu menjadi pandemik.

Hanks menulis di Instagram: “Kami berasa sedikit letih, seperti kami mempunyai selsema, dan beberapa badan terasa sakit, Rita mempunyai beberapa sakit-sakit badan yang datang dan pergi.

“Untuk memainkan perkara yang betul, seperti yang diperlukan di dunia sekarang, kami telah diuji untuk Coronavirus, dan didapati positif”.

Pemenang Anugerah Akademi, yang termasuk filem Forrest Gump dan Saving Private Ryan, berkata mereka akan sentiasa kemaskini keadaan mereka di laman sosial.

“Kami Hanks akan diuji, diperhatikan, dan diasingkan selagi keperluan kesihatan dan keselamatan awam. Tidak lebih daripada itu”

Studio yang membuat filem itu, Warner Bros, berkata: “Kesihatan dan keselamatan ahli-ahli syarikat kami sentiasa menjadi keutamaan kami, dan kami mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi semua orang yang bekerja di set studio produksi kami di seluruh dunia.”
ituyang tidak ditaja, yang diarahkan oleh Australian Baz Luhrmann, telah digantung buat sementara waktu.

Wilson, seorang penyanyi dan pelakon, telah mengadakan konsert di Emporium Hotel Brisbane dan Sydney Opera House pada minggu lalu.

Australia telah mencatatkan lebih daripada 130 kes coronavirus.

Di tempat lain, Itali menutup semua kedai komersial kecuali kedai makanan dan farmasi dalam tindakan kuarantin paling ketat di dunia, yang menyaksikan peningkatan kes terjangkit dan kematian Covid-19.

Sementara itu, Presiden Donald Trump telah menggantung semua perjalanan dari Eropah ke Amerika Syarikat selama 30 hari bermula hari Jumaat.

Sumber: BBC

Share.

Leave A Reply