Tular Kes Melibatkan Penjawat Awam Kantoi Berlaku Curang, Ini Tindakan JKNJ. | JOHOR BAHRU – Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ) sedang menjalankan siasatan berhubung isu integriti yang melibatkan penjawat awam di sebuah klinik kesihatan di negeri ini seperti yang tular di media sosial baru-baru ini.

Tular Kes Melibatkan Penjawat Awam Kantoi Berlaku Curang, Ini Tindakan JKNJ.

Pengarah Kesihatan Negeri Johor, Datuk Dr Aman Rabu berkata, pihaknya maklum mengenai isu integriti kakitangan klinik berkenaan yang mana ia boleh dikenakan tindakan tatatertib sekiranya didapati bersalah.

“Perkara itu dianggap sebagai sesuatu yang serius kerana ia melanggar etika dan integriti penjawat awam mengikut Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.

“Sehubungan itu, JKNJ sedang menjalankan siasatan untuk tindakan lanjut. Kita memandang berat tindakan yang diambil oleh pihak pengadu dalam menyebarkan isu berkenaan di media sosial,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Rabu.

Sebelum ini, tular satu isu di media sosial melibatkan seorang pegawai kesihatan di sebuah klinik kesihatan di negeri ini apabila isterinya mendedahkan kelakuan curang suaminya itu bersama seorang lagi penjawat awam di klinik yang sama.

Menerusi video yang tular itu, isterinya yang juga pegawai kesihatan membongkar hubungan sulit suaminya, sebelum dia mendakwa diceraikan di hadapan wanita yang menjalinkan hubungan sulit bersama suaminya.

Dalam pada itu, Dr Aman turut menasihatkan semua anggota untuk menggunakan saluran sedia ada dalam jabatan bagi menyampaikan semua isu mahu pun aduan.

Sumber: Sinar Harian

Share.

Leave A Reply