Seorang remaja lelaki terlalu ghairah menunggang motosikal dengan aksi Superman sehingga tidak perasan diekori oleh sebuah kereta peronda polis di Kilometer 248, Lebuh Raya Pantai Timur 1 (LPT 1) berhampiran Plaza Tol Jabor dekat sini semalam.

(VIDEO) Syok Buat Aksi 'Superman' Sampai Tak Perasan Polis Disebelah

Penunggang motosikal jenis Honda EX5 itu berjaya ditahan selepas terjatuh berhampiran Plaza Tol Jabor sewaktu cuba melepaskan diri daripada ditahan polis pada pukul 10.30 pagi.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, aksi suspek yang melakukan aksi Superman dengan motosikalnya telah diperhatikan sebuah kereta peronda Unit Polis Ronda Lebuhraya (EMPV) Zon Timur 4, Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Bukit Aman.

“Remaja yang berasal dari Jengka, Pahang itu juga dilihat melakukan aksi zig zag secara berulang kali sejauh kira-kira dua kilometer dari Kilometer 248 hingga Kilometer 250, LPT 1.

“Begitu pun, sebaik menyedari kehadiran anggota polis, dia bukan sahaja enggan mengikut arahan berhenti malah telah memecut laju motosikalnya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.

Hanyan berkata, motosikal jenis Honda EX5 suspek telah menghala ke Plaza Tol Jabor sebelum membuat pusingan U melawan arus menghala ke arah Kuantan, Pahang.

Tambah beliau, remaja itu kemudiannya kembali membuat pusingan menghala semula ke Plaza Tol Jabor pula sebelum terbabas dan terjatuh tidak lama kemudian.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply