13 Kafe Menarik Untuk Dikunjungi di Tapah, Perak | Khalifah Media Networks – Tapah adalah sebuah bandar kecil di daerah Batang Padang, Perak. Oleh kerana Tapah ini berada di antara kawasan hutan, ia menawarkan pelbagai tarikan yang popular dengan keindahan alam semulajadi dan fauna eksotik. Bukan itu sahaja, ia juga mempunyai sungai sungai yang sesuai dijadikan sebagai aktiviti rekreasi seperti berkhemah. Selain itu, bandar ini juga mempunyai kafe yang menarik dan unik untuk anda cuba.

Anda mencari kafe untuk melepak bersama kawan kawan atau keluarga tersayang tapi tak tahu dekat mana?  Jangan risau, bagi memudahkan anda, kami bawakan kepada anda 13 senarai kafe menarik yang anda boleh kunjungi di Tapah, Perak ini.

 

1. D’BERMIN HILL – KAFE

Kalau anda ada di Tapah, anda boleh lah cuba singgah D’Bermin Hill ini. Untuk pengetahuan anda, D’Bermin Hill adalah salah sebuah hidden gems yang masih ramai tak tahu lagi  akan keunikkannya. Dikatakan pemandangan disini akan membuatkan anda seolah olah berada di Switzerland atau Mini Santorini kerana suasananya cukup indah. Lebih lebih lagi kafe ini berada jauh dari kawasan bandar. Memang seronok, tenang je rasa. Dekat sini, anda boleh dapatkan bermacam macam menu yang anda boleh cuba seperti Mushroom Soup, Laksa Johor, Lamb Chop with Black Pepper Sauce, Chicken Chop dan banyak lagi. Jadi boleh lah bersarapan dekat sini. Memang best!

Lokasi D’Bermin Hill ini di 10, Jln Pahang, Kg Bermin, 35000 Tapah, Perak dan dibuka pada Jumaat hingga Isnin pada 8:30 pagi hingga 2 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 018-7751195.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/bermin.hills/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/theberminhills/

2. PJAPATISSERIE – KAFE

Anda mencari tempat melepak yang best? Bolehlah cuba singgah di Pjapatisserie ini. Apa yang menarik dekat sini ialah mereka ada menyediakan banyak jenis hidangan seperti kopi, brownies, pavlova, kek dan juga pencuci mulut. Sememangnya terbaik. Rata rata pengunjung yang datang kesini pun mengesyorkan kepada orang ramai terutamanya kepada yang suka dessert dan suka menangkap gambar. Memang sedap. Bukan setakat sedap saja, harga yang ditawarkan pun cukup berpatutan. Tak percaya? Anda boleh cuba melihat dan rasai sendiri. Selamat mencuba!

Lokasi Pjapatisserie ini di No 32 Malay Bazar, Tapah dan dibuka pada Selasa hingga Ahad pada 11 pagi hingga 7 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 012-460 1433

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/pjabakery/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/pjapatisserie/

3. BAKER’S COTTAGE TAPAH – KAFE

Anda suka makan ayam? Kalau jawapan anda “Ya” maka Baker’s Cottage adalah tempatnya.  Dekat Baker’s Cottage, mereka menyediakan banyak jenis hidangan seperti Buns, Pastries, Puffs, Cakes, Cookies, Mooncakes dan juga Roast Chicken dengan harga yang mampu milik. Kalau anda ada dekat sini, anda boleh lah cuba Roasted Chicken, memang sedap sehingga menjilat jari.  Rata rata pengunjung juga memuji akan kesedapannya. Jadi, jangan segan silu untuk datang singgah disini. Selamat mencuba!

  Lokasi ini di 105, Jalan Baldwin 3, Bukit Baldwin Business Center, 35000 Tapah, Perak dan dibuka setiap hari  pada 10 pagi hingga 10 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 05-4030629.

BUSINESS PAGE: https://thebakerscottage.com/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga kafe menarik di daerah Batang Padang ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan kafe best di Tapah ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply