13 Kafe Menarik Untuk Dikunjungi di Teluk Intan, Perak | Khalifah Media Networks – Teluk Intan adalah sebuah bandar di daerah Hilir Perak dan juga bandar keempat terbesar di negeri Perak dengan anggaran kira-kira 172,505 penduduk. Bandar ini mempunyai sejarah yang penting dan juga beberapa tarikan serta ciri-ciri menarik. Walaupun Teluk Intan popular dengan keunikkannya, disini juga ada banyak kafe yang menarik untuk anda kunjungi.

Anda mencari kafe untuk melepak bersama kawan kawan atau keluarga tersayang tapi tak tahu dekat mana?  Jangan risau, bagi memudahkan anda, kami bawakan kepada anda 13 senarai kafe menarik yang anda boleh kunjungi di Teluk Intan, Perak ini.

 

1. AHMA KOPI – KAFE

Tekak tiba-tiba terasa nak minum kopi tapi tak nak singgah lama lama? Jangan risau, anda boleh singgah ke Ahma Kopi ini. Untuk pengetahuan anda, Ahma Kopi adalah sebuah kafe pandu lalu pertama di Teluk Intan ini. Dekat sini, mereka ada menyediakan bermacam macam jenis kopi yang anda boleh dapatkan. Antaranya, Ahma Kopi, Ahma Kopi 3 Jelly, Ahma Kopi O Ais dan banyak lagi. Bukan setakat kopi, mereka juga ada menjual hidangan seperti Nasi Lemak Panas, Kaya Butter Toast, Egg on Toast Ahma Peanut Cookie dan banyak lagi. Anda pasti akan suka punya lagi lagi harga cukup berbaloi dengan rasanya. Jadi, tunggu apa lagi. Selamat mencuba!

Lokasi ini di Jalan Maharajalela, 36000 Teluk Intan, Perak dan dibuka setiap hari kecuali Selasa pada 9 pagi hingga 6 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 011-56250776.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/AHMAKOPI.MY/

 

2. KAFE TRIGGER – KAFE

Mencari kafe yang selesa untuk tersayang? Anda boleh cuba singgah di Kafe Trigger ini. Kafe Trigger adalah salah satu kafe terbaik di Teluk Intan. Rata rata pelanggan yang pernah datang kesini memberikan reaksi dan feedback positif terhadap suasana, perkhidmatan dan juga hidangannya. Pasti anda akan puas hati kerana mereka akan memastikan makanan dihidangkan secara panas dan pantas. Jadi, kalau anda ada dekat sini, boleh lah cuba Mac & Cheese, Parmesan Crepe, Steak dan banyak lagi. Besar pun besar, sedap pun sedap. Tak percaya? Cuba lah rasai sendiri pengalamannya.

Lokasi Kafe Trigger ini di No. 1058, Jalan Syed Abu Bakar, Pekan Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak dan dibuka setiap hari kecuali Jumaat pada 12 tengah hari hingga 10 malam kecuali Sabtu dan Ahad ditutup pada 10:30 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel:  013-7700986.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kafetrigger.ti/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/kafe_trigger/

 

3. KAFE RUMAH TELUK INTAN – KAFE

Anda seorang yang suka ambil gambar? Kalau jawapan anda “Ya”, maka Kafe Rumah Teluk Intan adalah jawapannya. Kalau nak tahu, Kafe Rumah Teluk Intan adalah sebuah hidden kafe yang masih ramai tak tahu lagi yang wajib anda singgah. Dikatakan kafe ini adalah salah satu kafe tercantik di Malaysia kerana hiasannya cukup sedap mata memandang dan ruangnya cukup selesa. Memang tenang lah orang kata. Dekat sini, terdapat pelbagai jenis makanan dan minuman yang anda boleh cuba seperti Nasi Ayam Berempah, Mee Udang, Kuih Beraneka, Latte Gula Melaka dan banyak lagi. Pasti anda akan jatuh hati. Jadi, anda boleh lah cuba plan datang kesini bersama kawan kawan ataupun tersayang. Memang takkan menyesal punya lah. Selamat mencuba!

Lokas Kafe Rumah ini di 1155, Jalan Syed Abu Bakar, Pekan Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak dan dibuka pada Khamis hingga Ahad pada 11 pagi hingga 7 petang. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi di no tel: 05-6218516.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kaferumahtelukintan/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga kafe menarik di daerah Teluk Intan ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan kafe best di Teluk Intan ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply