13 Tempat Makan Best Arab Di Kota Bharu, Kelantan | Kota Bharu, Kelantan, datanglah untuk nikmati hidangan istimewa Nasi Arab yang pasti memukau selera anda! Rasakan sentuhan rempah yang khas dan nikmatilah cita rasa yang memikat di sini. Sambil menikmati makanan lazat, nikmati juga keindahan budaya dan warisan Kota Bharu yang unik.

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Kota Bharu? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Kota Bharu yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. AL KHATIIRI RESTAURANT – MAKANAN ARAB

AL Khatiri restoran makanan arab yang sangat popular di Kota bharu. Rata-rata penduduk Kota Bharu semua tahu kewujudan restoran ni. Menu yang pelbagai seperti nasi arab mandy dan kabsah, kebab, set talam, humus, kunafa, baklava, shawarma, samosa cheese dan banyak lagi lah. Korang jangan lupa datang tau!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Lot PT 1764-1773, Kubang Kerian, 16150 Kota Bharu, Kelantan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi hingga 10.30 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  09-765 5888.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/alkhatiri.restaurant/

 

2. RESTORAN HABIB HADRAMOUT – MAKANAN ARAB

Cari port makanan arab area Kota Bharu? Haa…Korang boleh datang ke restoran habib hadramout ini dan cuba menu makanan arab mereka yang boleh buat korang repeat lagi. Korang jangan lupa datang dan cuba tau, ajak family dan rakan-rakan sekali. Retsoran mereka sangat luas dan selesa, sesuai bawa family yang ramai.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 55, Jln Kebun Sultan, Bandar Kota Bharu, 15300 Kota Bharu, Kelantan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  013-824 2501.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/habibhadramout.kedainasiarab/

TIKTOK PAGE: https://www.tiktok.com/@habib_hadramout_kb

 

3. ELWAFA KITCHEN KOTA BHARU – MAKANAN ARAB

Restoran makanan arab area Kota Bharu yang sangat popular dan selalu dipenuhi pengunjung ni memang korang wajib datang dan cuba. Mereka sediakan pelbagai jenis menu makanan arab yang boleh korang dapat dekat sini dan cuba.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Lot 7001-B, tingkat bawah, Jalan Dusun Raja, Jalan Sri Cemerlang, 15300 Kota Bharu, Kelantan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 011-2173 0554.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/elwafakitchenkotabharu/

 

4. HAMARA’S DINING – MAKANAN ARAB

Hamara’s Dining adalah restoran makanan arab yang sesuai untuk korang buat gathering atau sambut birthday atau event. Restoran mereka sangat cantik dan selesa. Makanan mereka pon semua sedap-sedap belaka dan banyak pengunjung bagi review yang best-best. Harga agak sedikit pricey tetapi worth it la dengan portion dan rasa yang mereka berikan.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Lot PT 752 Mukim Semut Api, 15710 Kota Bharu, Kelantan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 2 petang hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 019-358 0899.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/hamara.dining/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/hamara.dining/

TIKTOK PAGE: https://www.tiktok.com/@hamaradining_

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 4 tempat makan best makanan arab di kawasan Kota Bharu ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply