13 Tempat Makan Best Arab Di Kuala Terengganu, Terengganu | Datang ke Kuala Terengganu untuk nikmati hidangan Nasi Arab yang mengasyikkan! Dikelilingi oleh keindahan pantai dan alam semula jadi Terengganu, nikmatilah pengalaman makan yang memikat di sini. Jangan lepaskan peluang untuk rasai kesedapan makanan timur tengah yang pastinya akan memuaskan selera anda!

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Kuala Terengganu? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Kuala Terengganu yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. RESTORAN AROMA ARAB GLOBAL – MAKANAN ARAB

Restoran ini adalah salah satu restoran yang dapat rating yang tinggi di Google dan rata-rata pengunjung yang datang semua bagi review yang memuaskan. Korang kalau datang ke Kuala Terengganu, tak tahu nak cari port makanan yang best kawasan Kuala Terengganu, boleh datang ke sini. Confirm puas hati!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di  1081-T, TINGKAT BAWAH BANGUNAN KEDAI 4 TINGKAT, Jalan Sultan Sulaiman, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 1o.30 pagi hingga 11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 013-963 5351.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/restaurantaromarab/

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/raa.global/

 

2. NASI ARAB ANWAAR AL-YAMAN – MAKANAN ARAB

Nasi arab Anwaar ini juga salah satu port rahsia penduduk Kuala Terengganu datang untuk nikmati makanan arab. Makanan arab kat sini memang sangat sedap, cukup rempah ratus dan nasi arab mereka sangat lembut dan ayam dan daging mereka juga sangat lembut dan empuk. Memang berbaloi lah korang datang ke sini!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Lot 14070, Jln Tok Jembal, Kampung Tok Jembal, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 3 petang hingga 7.30 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  013-606 2730.

TIKTOK PAGE: https://www.tiktok.com/@anwaar_alyaman

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/nasiarab_anwaaralyaman

 

3. NASI ARAB TAIBA – MAKANAN ARAB

Restoran nasi arab Taiba adalah salah satu restoran yang agak famous dengan makanan timur tengah. Korang yang mana dah bosan selalu makan tempat yang sama je, noleh datang cuba dekat sini pulak. Antara menu yang ada ialah kebab, nasi aran mandy dan kabsah, shawarma, humus, set talam dan banyak lagi lah. Minuman pon pelbagai mereka sediakan.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di  No 129, Kampung Tok Jiring, 21060 Kuala Terengganu, Terengganu. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 11 pagi hingga 11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  011-6107 5116.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/restaurant_taiba/

 

4. NASI ARAB ALBAKRY T CAFE – MAKANAN ARAB

Teringin atau mengidam nak makan makanan arab? Mencari di area Kuala Terengganu? Korang boleh datang ke sini, menu makanan arab kat sini semuanya sedap-sedap belaka. Dahlah harga pon marhaen, memang berbaloi lah. Korang jangan lupa datang rassa makanan arab di Kuala Terengganu tau!

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di Unnamed Rd,, Kampung Banggul Tuan Muda, 21200 Kuala Terengganu, Terengganu. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 11.30 pagi hingga 7 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 013-978 7819.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/albakrytcafe/

FACEBOOK PAGE: https://m.facebook.com/profile.php?id=301453140442038

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 4 tempat makan best makanan arab di kawasan Kuala Terengganu ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply