13 Tempat Makan Best Arab Di Mersing, Johor | Mersing adalah sebuah bandar yang terletak di Johor. Terkenal dengan destinasi percutian dan juga lokasi persinggahan untuk ke kebanyakkan pulau yang ada di sekitar Johor. Ramai pengunjung yang syorkan untuk datang melawat ke sini waktu cuti-cuti.

Untuk peminat food hunting yang sentiasa cari tempat makan yang trendy dan best, sertailah kami di dalam mencari kuliner yang memukau! Jika anda nak mencuba makanan arab yang memikat hati di Mersing, tak perlu risau, kami Khalifah Media Networks telah senarai 13 tempat makan best dan terbaik yang pasti akan anda puas hati.

 

1. NASI ARAB PAK IMAM – MAKANAN ARAB

Cari kedai makanan arab yang sedap dekat Mersing? Korang boleh datang ke sini untuk try makanan arab mereka. Kedai ini popular dengan menu nasi arab mandy ayam dan kambing mereka. Ayam dan kambing mereka dimasak dengan elok, sangat lembut dan juicy. Rata-rata pengunjung yang datang semua bagi rating yang tinggi. Korang kalau datang ke Mersing bolehlah datang sini dan cuba.

Plan nak datang ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini terletak di Jl.Haji Bandi, Kampung Pengkalan Batu, 86800 Mersing, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Isnin pada pukul 11.30 pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 011-1128 7987.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/NASI-ARAB-PAK-IMAM-100066843818516/?paipv=0&eav=AfbZ-x-iRUpi1IDsRGv54g7-xRmUy4ZoHPmlMt2yXdq-rXYc44h-cYC6tsaiK7JI1Qs&_rdr

 

2. CITA RASA MY NASI ARAB – MAKANAN ARAB

Ini adalah kedai makanan arab yang agak popular dengan makanan arab. Makanan arab dekat sini, semua sedap-sedap dan ramai pengunjung yang datang bagi review dan komen yang best-best. Menu pon banyak kat sini, korang mesti pening nak pilih yang mana nanti. Harga pon agak murah dan berbaloi dengan hidangan yang diberikan.

Rancang nak datang ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini terletak di 83, Jalan Sulaiman, Bandar Tepian Sungai, 86800 Mersing, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 10 pagi hingga 5.30 petang. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  011-1193 7637.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/NasiArabMersing/

 

3. ZAYYAD CAFE – MAKANAN ARAB

Anda mencari tempat makan yang sajikan hidangan arab, western dan tempatan yang sedap? Jom lawati Zayyad Cafe di Mersing Johor! Dengan hidangan yang lazat dan suasana yang menarik, mereka sediakan  pengalaman makan yang memuaskan untuk anda dan keluarga. Mereka mempunyai pelbagai pilihan untuk semua orang.

Mula operasi dari jam 5.00 petang sehingga 12.00 malam, jadi anda boleh datang untuk makan malam yang lazat atau minum petang yang santai. Suasana kedai yang mesra dan staf yang peramah akan memastikan anda berasa selesa dan terhibur!

Plan nak datang ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini terletak di 61, Jalan Wawasan 1, Taman Wawasan, 86800 Mersing, Johor. Kedai ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 12 tengah hari hingga 11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 018-237 2022.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/zayyadcafe/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/zayyad_2016/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best makanan arab di kawasan Mersing ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply