13 Tempat Makan Best Sarapan Di Kuantan, Pahang | Kuantan ialah sebuah bandar raya dan ibu negeri Pahang, Malaysia. Bandar Kuantan ini merupakan sebuah bandar yang sedang pesat membangun pada masa sekarang. Destinasi pelancongan pon telah banyak dibuka dan ramai orang luar datang untuk melawat Kuantan ini.

Nak sarapan tapi tak tahu kat mana?Apa kata anda cuba berkunjung ke port-port breakfast di Kuantan untuk mencuba makanan di sana. Tapi dimana nak cari tempat makan best tersebut? Berikut merupakan senarai beberapa port sarapan yang best di Kuantan, Pahang yang boleh anda singgah.

 

1. ROTI BAKAR BESERAH – SARAPAN

Roti Bakar Beserah kedai sarapan pagi yang sangat popular dan viral di Kuantan. Kedai ini sentiasa penuh dengan pengunjung tak kira hari minggu atau hari bekerja. Restoran ini menyajikan menu sarapan pagi seperti Roti Titab, Roti Bakar Cheese and Sausage, Nasi Lemak KerangNasi Lemak Ayam Crispy,Roti Cheese Leleh Beserah dan banyak lagi.
Ramai pengunjung yang datang mengatakan servis mereka bagus dan cepat. Di restoran mereka juga terdapat ‘Rela’ yang akan membantu anda dengan parking. Harga makanan mereka juga murah dan yang paling penting sedap.

Berminat untuk berkunjung dan sarapan di sini? Lokasi kedai ini terletak di Roti Bakar Beserah Lot 2646, Kampung Pelindung, 26100 Kuantan, Pahang. Kedai ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 7 pagi sehingga 12.30 hari. Sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan, anda boleh hubungi di no tel: 017-939 9923 atau boleh terus email di [email protected].

 

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/rotibakarbeserah/

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/rbbeserah/

 

2. MICO2 CAFE – SARAPAN

Kalau anda tak tahu nak breakfast dekat mana area Kuantan ni, Mico2 cafe ni merupakan salah satu port yang best untuk anda cuba. Menu yang pelbagai seperti roti bakar, nasi lemak kerang, nasi lemak ikan bilis, roti cheese leleh dan pelbagai lagi. Terletak berdekatan dengan Menara 188 Kuantan, senang untuk anda cari kalau anda ingin berkunjung. Kedai yang sangat selesa dan anda tak perlu risau ruang makan mereka sangat luas.

Berminat untuk berkunjung dan sarapan di sini? Lokasi kedai ini terletak di 45N-10 Bangunan PKNP, Jalan Besar, 25000 Kuantan, Pahang. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat pada pukul 9 pagi sehingga 6 petang. Sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan, anda boleh hubungi di no tel: 018-977 3655 atau boleh terus email di [email protected].

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/mico2cafe/?hl=en

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/mico2cafe/

 

3. 1940 KOPITIAM – SARAPAN

Bagi yang ingin merasakan nasi lemak yang sedap di tengah-tangah pekan Kuantan, anda bolehlah singgah breakfast di 1940 Kopitiam. Di sini, menu yang popular ialah Cham AIS, Ayam Goreng Berempah, Nasi Lemak Ayam Berempah dan Nasi Lemak Signature 1940. Nasi Lemak mereka yang lembut, sambal yang pedas dan ikan bilis yang rangup membuatkan korang pasti nak datang lagi. Parking juga sangat mudah dan luas. Bolehlah ajak kawan-kawan atau keluarga datang breakfast kat sini.

Berminat untuk berkunjung dan sarapan di sini? Lokasi kedai ini terletak di 39, Jalan Besar, 25000 Kuantan, Pahang. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Selasa pada pukul 9 pagi sehingga 4 petang. Sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan, anda boleh hubungi di no tel: 09-509 5562.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/1940kopitiam/

 

4. ROTI BAKAR WALL STREET – SARAPAN

Roti Bakar Wall Street ini famous dengan roti bakar mereka yang lembut dan sedap. Kedai ini sangat famous dan viral di media sosial. Roti yang dibakar atau disteam dihidangkan pula dengan telur separuh masak ataupun kaya yang lazat. Fuhhh…. Korang patut anda ke sini untuk mencuba roti bakar mereka. Bagi yang taknak makan roti, di sini terdapat juga nasi lemak dan menu lain.

Berminat untuk berkunjung dan sarapan di sini? Lokasi kedai ini terletak di Jalan Haji Abdul Rahman, 25000 Kuantan, Pahang. Kedai ini beroperasi pada setiap hari kecuali hari Isnin pada pukul 8.30 pagi sehingga 3.30 petang. Sebarang pertanyaan atau anda ingin membuat tempahan, anda boleh hubungi di no tel: 018-906 2252.

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/krb_wallstreet/

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/people/Kedai-Roti-Bakar-Wall-Street/100076312844782/?paipv=0&eav=Afa1ALxbMGvUOQzogR-aper6hiy-WE2mfuYHm0tK1S2m3gDhjhZmjpvHwwCV1QtN8Qc&_rdr

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 4 tempat makan best sarapan di kawasan Kuantan ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply