13 Tempat Makan Best Arab Di Seremban, Negeri Sembilan | Seremban adalah ibu Negeri Sembilan yang terkenal dengan seni warisan budaya yang pelbagai. Dekat sini, terdapat banyak port makan best yang korang boleh kunjungi. Hidangan yang mereka sediakan sungguh lazat dan suasana tempat yang amat selesa. Jangan lepaskan peluang untuk bersama-sama menikmati santapan yang mengujakan!

Dekat sini, banyak makanan yang menarik boleh didapati. Khalifah Media Networks ada buat senarai ini. Tak tahu nak makan apa di Seremban? Di bawah adalah 13 tempat makan best untuk anda cuba di Seremban yang boleh korang kunjungi. Nikmati hidangan yang pelbagai, direka khas untuk puaskan selera anda.

 

1. NASI ARAB DAMSYIK SDN BHD – MAKANAN ARAB

Korang teringin atau craving nak makan makanan arab yang sedap dan padu area Seremban? Haaa…Korang boleh datang ke restoran Nasi Arab damsyik ini. Restoran ini adalah restoran yang sangat popular dengan kalangan orang Seremban untuk nikmati makanan arab. Makanan arab mereka semua sedap-sedap belaka dan diorang sediakan pelbagai jenis menu untuk korang.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di  9-1, Jalan Cattleya 2, PERSADA CATTLEYA, 70450 Seremban, Negeri Sembilan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Selasa pada pukul 1o pagi hingga 10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  012-933 5495.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/nasiarabdamsyikofficial/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/nasiarabdamsyikofficial/

 

2. RESTORAN BELQIS – MAKANAN ARAB

Restoran Belqis ialah restoran makanan arab dan timur tengah yang korang boleh kunjung di area Seremban ni. Mereka sajikan pelbagai jenis makanan arab yang boleh korang cuba. Harga pon murah dan berbaloi dengan portion yang mereka berikan. Korang boleh ajak kawan atau keluarga datang untuk rasa.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di No: 165 (GF), Jalan S2 B22, Pusat Dagangan, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi hingga  11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  06-601 4002.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/restoranbelqis/

 

3. NASI ARAB HUSNA & WESTERN GRILL – MAKANAN ARAB

Ini juga adalah salah satu restoran makanan arab yang dapat rating yang tinggi di Google dan rata-rata pengunjung yang datang semua bagi review yang memuaskan. Mereka recommend restoran ini kepada orang lain bagi siapa yang nak cuba nasi arab yang sedap dan lembut. Mereka gunakan bahan yang segar dan ori untuk pastikan kualiti mereka terjamin.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 2, 24-G, Jalan Cattleya, 11, Pusat Perniagaan, Taman Senawang Jaya, 70450 Seremban, Negeri Sembilan. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Rabu pada pukul 11 pagi hingga  10.30 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 019-572 4609.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/Nasiarabhusnahq

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/nasiarabhusnahq

TIKTOK PAGE: https://www.tiktok.com/@nasiarabhusnahq

 

4. AL ULFAH ARABIC CUISINE – MAKANAN ARAB

Al Ulfah Arabic Cuisine adalah restoran makanan arab yang famous dengan nasi arab mandy ayam dan kambing mereka. Ayam dan kambing mereka dimasak dengan penuh rempah ratus dan sangat sedap. Rata-rata pengunjung yang datang semua bagi revuew yang best-best dan mereka akan repeat lagi.

Ingin kunjung ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini di 32, Lorong Kekwa 11/4, 70450 Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia, 70450 Senawang. Kedai ini mula operasi pada setiap hari kecuali hari Rabu pada pukul 12 tengah hari hingga  10 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel: 012-678 2502.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/alulfahAC/?locale=ms_MY

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 4 tempat makan best makanan arab di kawasan Seremban ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply