13 Tempat Makan Best Sarapan di Gua Musang, Kelantan | Gua Musang adalah salah satu jajahan Kelantan. Gua Musang terletak di selatan Kelantan, Malaysia. Jajahan Gua Musang dikenali sebagai jajahan pedalaman Kelantan kerana kawasan ini amat terpencil. Gua Musang adalah jajahan yang terbesar di Kelantan kerana separuh daripada negeri Kelantan terdiri daripada jajahan Gua Musang.

Sementara berehat di Gua Musang sebelum teruskan perjalanan anda boleh lah mencari tempat untuk sarapan. Tapi dimana port makan yang best untuk sarapan di Gua Musang? Berikut merupakan 13 tempat makan best di Gua Musang yang anda harus cuba.

 

1. WARUNG MUSE – SARAPAN

Warung Muse terletak di sebelah masjid Buluh Gua Musang. View kedai ni sangat lawa untuk korang yang nak OOTD atau makan/lepak. Belakang dia view bukit nampak masjid macam mekah, belakang gua. Warung Muse ni salah satu kedai dalam Muse EcoPark yang tengah naik di Gua Musang. Kedai dia konsep kedai Pati.
Dekat sini, menu yang boleh korang dapat ialah roti bakar dan pelbagai sup dan Young Tau Foo. Menu lain wajib cuba sini adalah Roti bakar sup kambing, Sangkaya, Rojak, Locching bakar, pelbagai jenis Roti bakar.

Berminat nak datang ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini terletak di 18300 Gua Musang, Kelantan. Kedai ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 7.30 pagi sehingga 1 tengah hari.

 

2. ROTI CANAI LONDON – SARAPAN

Korang datang Gua Musang cari roti canai yang sedap dan nak cari yang special dan lain daripada yang lain? Korang boleh singgah ke roti canai london ni. Kat sini, korang boleh dapat menu sarapan roti canai pelbagai menu yang sedap, lembut, garing dan pasti akan buat korang repeat lagi. Kedai ini buka sudah lama dan kedai ni juga adalah kedai sarapan yang legend dan terkenal dekat Gua Musang.

Jika anda dan keluarga ingin datang untuk mencuba makanan disini. Lokasi restoran ini terletak di Guchil, 18000 Kuala Krai, Kelantan. Waktu operasi pada setiap hari kecuali hari Jumaat, pada jam 6 pagi sehingga 5 petang. Kalau anda ada sebarang soalan atau ingin buat tempahan boleh hubungi di no tel:  011-1784 4693.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Roti-Canai-London-Gua-Musang-100057621992076/

 

3. RESTORAN KAK ZAH – SARAPAN

Cari kedai breakfast dengan pilihan yang pelbagai untuk sarapan pagi? Korang boleh datang ke restoran ni. Mereka sediakan menu sarapan paling sedap dan popular seperti nasi dagang gulai ikan aya, nasi berlauk, nasi lemak aneka lauk, nasi kerabu, laksam, kuih-muih dan banyak lagi.
Ini antara restoran masakan kelantan di gua musang yang korang patut cuba untuk sarapan pagi dan makan tengah hari. Really recomended dan harga berpatutan.

Jika anda dan keluarga nak datang untuk cuba makanan di sini. Lokasi restoran ini terletak di Pekan Gua Musang, 18300 Gua Musang, Kelantan. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 7 pagi sehingga 2 petang. Kalau anda ada sebarang soalan atau ingin buat tempahan boleh hubungi di no tel:  09-912 1732.

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best sarapan di kawasan Gua Musang ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply