13 Tempat Makan Malam Best di Jelebu, Negeri Sembilan | Jelebu adalah sebuah daerah kedua terbesar di Negeri Sembilan selepas Jempol. Jelebu ini amatlah popular sebagai salah satu destinasi pelacongan alam semula jadi yang unik. Bukan setakat itu saja, Jelebu ini juga popular dengan hidangan tempatan yang sedap sedap.

Korang lapar malam tapi tak tahu nak makan apa dan mana? Jangan risau, kami bawakan kepada anda 13 tempat makan best yang korang boleh cuba di Jelebu, Negeri Sembilan ini.

 

1. MAN TOM YAM – MAKAN MALAM

Korang craving masakan Thai tapi tak tahu dekat mana best? Haa, jangan risau. Korang boleh ke Man Tom Yam ini. Kalau korang nak tahu, Man Tom Yam adalah salah satu restoran yang cukup popular dalam penduduk Jelebu ini. Kelazatan Tom Yam pasti akan buatkan korang nak cuba lagi disini. Pelbagai masakan Thai yang korang boleh dapatkan. Antaranya Ikan Siakap Tiga Rasa, Udang Goreng Tepung, Kangkung Belacan, Tomyam Seafood dan banyak lagi. Dahlah banyak pilihan, sedap dan harga pun berpatutan. Jadi, tunggu apa lagi. Selamat mencuba!

Lokasi ini di Lot 563, 564, 565, Jln Jelebu, Batu 2 1/2, 70400 Seremban, Negeri Sembilan dan dibuka setiap hari. Sabtu hingga Khamis dibuka pada 12 tengah hari hingga 1 pagi dan Jumaat dibuka pada 4 petang hingga 1 pagi. Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 06-7640866. 

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/restoranmantomyam/

 

2. ABM SATE TULANG JELEBU – MAKAN MALAM

Tiba-tiba tekak rasa nak makan sate? ABM Sate Tulangg Jelebu adalah jawapannya. Korang kena cuba makan disini, memang korang akan puas hati punya. Kalau korang nak tahu, sate disini sangatlah besar dan ditambah pula dengan kunyah kacang yang padu. Memang kenyang lah orang kata. Bukan setakat itu, harga yang ditawarkan pun sangatlah berpatutan.

Lokasi ABM Sate Tulang Jelebu ini di No.19 Arked MDJ, Jalan Dato Menteri, 71600 Kuala Klawang, Negeri Sembilan dan dibuka setiap hari kecuali Rabu pada 6 petang hingga 9:30 malam. Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 011-16492503.

 

3. RESTORAN DPANTAI & DPEDAS – MAKAN MALAM

Korang lapar tapi tak tahu nak makan apa? Korang boleh singgah di Restoran DPantai & DPedas ini. Dekat sini, mereka menyediakan pelbagai jenis masakan yang korang boleh dapatkan. Antaranya ialah Set Gedabak, Set Godang, Set Kambing Fly, Set Talapia dan banyak lagi. Korang pasti akan suka punya kerana harga sangat berbaloi dengan saiz portion yang dihidangkan. Bukan itu sahaja, tempat ini juga sesuai untuk makan bersama keluarga atau rakan-rakan. Memang selesa dan tenang. Tak percaya? Cubalah rasai sendiri pengalamannya.

Lokasi restoran ini di No. 1, 4, Jalan Bukit Mika 1, Taman Bukit Mika, 70200 Seremban, Negeri Sembilan dan dibuka setiap hari pada 11:30 pagi hingga 11:45 malam. Jika ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 018-5765517.

BUSINESS PAGE: https://www.dpantai.me/

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/kambingbakardpantai/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa tiga tempat makan malam terbaik di daerah Jelebu ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Jelebu ini. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply