13 Tempat Makan Malam Best di Permatang Pauh, Pulau Pinang | Permatang Pauh, sebuah bandar di daerah Seberang Perai Tengah, Pulau Pinang. Bandar ini mempunyai pelbagai keunikkannya seperti kaya dengan warisan sejarah, destinasi pelancongan dan juga tempat makan yang menarik di sini.

Jadi kami bawakan kepada anda, 13 senarai tempat makan best yang anda boleh kunjungi di Permatang Pauh, Pulau Pinang.

 

1. RESTORAN FAIS – MAKAN MALAM

Korang craving makanan ala Western dan ala Thai? Korang boleh datang ke Restoran Fais ini. Restoran Fais adalah restoran yang best untuk korang nikmati di Permatang Pauh ini. Kalau korang nak tahu, dekat sini mereka menyediakan banyak menu Western dan Thai yang lazat. Bukan setakat lazat, portion, harga dan perkhidmatan sini memang mantap. Korang tak percaya? Cubalah rasai sendiri.

Lokasi restoran ini di 1260 Mk 4 Pmtg Janggus 13500 Pmtg Pauh Bkt Mertajam, 13500 Permatang Pauh, Penang dan dibuka pada setiap hari kecuali Isnin pada 4 petang hingga 11:30 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 012-4602035.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/Restoran-Fais-Original-Page-100031806505968/

 

2. ADAM CHAR KOEY TEOW – MAKAN MALAM

Korang tiba-tiba lapar Char Koey Teow pada malam? Adam Char Koey Teow adalah jawapan untuk korang. Adam Char Koey Teow adalah restorang yang paling popular dengan hidangan Char Kuey Teow yang asli dan lazat di Permatang Pauh ini. Dekat sini, mereka menyediakan pelbagai jenis Char Kuey Teow yang boleh didapati antaranya, Char Kuey Teow Special, Char Kuey Teow dan banyak lagi. Korang pasti akan suka punyalah.

Lokasi restoran ini di 115, Jln Permatang Pauh, Permatang Pauh, 13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang dan dibuka pada setiap hari kecuali Selasa pada 5 petang hingga 1 pagi. Jika anda peertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 012-4508649.

 

3. STREET CAFE – MAKAN MALAM

Bagi korang yang suka makan makanan tempatan, inilah tempat untuk korang. Kalau korang nak tahu, Street Cafe di Permatang Pauh ini menawarkan masakan tempatan yang unik. Terdapat pelbagai menu yang korang boleh pilih dari nasi lemak hingga laksa yang pasti akan memikat selera korang. Bukan setakat sahaja sedap, suasana dan perkhidmatan di kafe ini sangatlah selesa dan mesra. Korang pasti puas hati punya.

Lokasi kafe ini di Taman Arowana, 13500 Permatang Pauh, Penang dan dibuka pada setiap hari pada 5 petang hingga 12 tengah malam.

 

4. ABG JIT IKAN BAKAR PERMATANG NIBONG – MAKAN MALAM

Nak makan Ikan Bakar tapi tak tahu kat mana? Abg Jit Ikan Bakar Permatang Nibong adalah jawapannya. Dekat sini, korang boleh dapatkan makanan laut yang segar dengan harga yang berpatutan dan portion yang banyak tau. Kalau korang ada dekat sini, bolehlah cuba Jenahak Bakar, Ikan Siakap Bakar, Shellout dan banyak lagi. Restoran ini memang sesuai untuk seisi keluarga dan rakan-rakan makan bersama. Selamat mencuba!

Lokasi ini di 115, Jln Permatang Pauh, Permatang Pauh, 13500 Permatang Pauh, Pulau Pinang dan dibuka pada pada setiap hari kecuali Selasa pada 4 petang hingga 11 malam. Jika anda ada pertanyaan atau ingin menempah, boleh hubungi: 013-3644030.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/AbgJitIkanBakar/

 

Sekarang ni, kami hanya jumpa empat tempat makan malam terbaik di daerah Permatang Pauh ini. Jika anda ada maklumat terbaru atau ingin letak tempat anda ke dalam article ini, sila hubungi kami di (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk penambahan tempat makan best di Permatang Pauh, Pulau Pinang. Setelah anda membaca ini, jangan lupa untuk share dengan orang lain juga ye!

Share.

Leave A Reply