13 Tempat Makan Best Seafood Di Banting, Selangor | Bandar Banting adalah sebuah bandar yang terletak di negeri Selangor Darul Ehsan. Ia adalah bandar pentadbiran bagi Daerah Kuala Langat. Banting terletak di tepi Sungai Langat. Selain tarikan yang menarik di pantai morib, Banting juga mempunyai tempat tempat makan yang best dan dijamin akan mengisi perut anda

Restoran makanan laut di banting tidak lekang dari mulut pelanggan yang berkunjung ke situ kerana hidangannya yang sangat terbaik. Tapi dimana tempat-tempat makan yang best dan menarik di Banting ini? Nak tahu tak? Berikut adalah 13 tempat makan seafood yang best yang terdapat di Banting, Selangor.

 

1. BESTCORNER BANTING BARU HQ – SEAFOOD

Merupakan restoran makanan laut yang menyediakan banyak jenis menu yang dijamin kelazatannya terutama shellout dan hidangan western. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang ada disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu makanan seafood yang ada disini ialah shellout sambal merah, shellout buttermilk, sotong bunting merah, sotong goreng tepung crispy, tomyam claypot dan banyak lagi hidangan yang beraneka di sini.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di No. 20 Jalan BB 1/7, Taman Banting Baru, Banting, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali isnin, jam 3.30 petang sehingga 11.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-212 6097

2. YANIEZ STEAMBOAT & GRILL – SEAFOOD

Yaniez steamboat dan grill adalah sebuah restoran steamboat yang menyediakan lebih dari 100 pilihan hidangan steamboata dengan 6 jenis sos yang berbeza. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara aneka pilihan di dalam steamboat yang disediakan ialah makanan laut udang, ketam, lala, kepah, kerang, aneka fishballs dan juga makanan darat seperti daging, dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Jalan Sultan Alam Shah 42700 Banting, Selangor, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali isnin dan selasa, jam 5.30 petang hingga 11.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-3502398

3. KING IKAN BAKAR, PANTAI MORIB – SEAFOOD

Restoran ini adalah salah satu port makan ikan bakar yang sangat popular di Banting. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu makanan seafood yang ada di sini ialah ikan bakar ,sotong goreng tepung, kerang rebus, sotong goreng dan sotong bakar, siakap 3 rasa, siakap bakar sambal, kepah rebus, kerabu sotong, ikan stim  dan banyak lagi yang dijamin mampu memikat hati anda.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Pantai Masjid Jamek Jama’iyah, Morib, 42700 Banting, Selangor. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 6.00 petang sehingga 11.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-2313 603

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Banting ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply