13 Tempat Makan Best Seafood Di Kelana Jaya, Selangor | Kelana Jaya ialah satu kawasan yang terletak di dalam bandar raya Petaling Jaya, Selangor. Ia berada bersebelahan Lebuhraya Damansara dan Puchong. Jika anda berkunjung ke sini terdapat banyak tempat tempat yang menarik yang boleh anda cuba terutama taman tema air yang berada berdekatan dengan kelana jaya. Selain itu, terdapat juga tempat-tempat makan yang viral dan popular yang terletak di kelana jaya yang ramai tidak ketahui.

Penat kerana seharian bekerja? Ingin mencari tempat makan yang best dan menarik dengan makanan yang dijamin lazat? Berikut adalah senarai tempat makan yang best di Kelana Jaya, Selangor yang perlu anda cuba!

 

1. CHILLI’S CRAB RESTAURANT – SEAFOOD

Restoran makanan laut ini adalah sebuah restoren halal yang menghidangkan pelbagai jenis hidangan berasaskan makanan laut yang segar. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu yang disediakan di sini ialah chili crab, salted egg crab, slated egg squid, ikan siakap sweet sour, ikan steam, tomyam seafood dan campur, udang butter, set nasi berlauk dan banyak lagi hidangan berasaskan makanan laut yang ada di sini.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 26-1, Jalan PJU 5/9, Dataran Sunway, 47810 Petaling Jaya, Selangor. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali rabu, jam 12.00 pagi hingga 10.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 017-242 4200

2. PERIUK BELANGA KELANA JAYA – SEAFOOD

Restoran ini adalah restoran yang menghidangkan menu shellout yang digemari penduduk setempat. Restoran ini juga menyediakan pelbagai lagi aneka makanan laut di sini. Kalau korang nak tahu restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.
Antara menu yang ada di sini ialah seperti shellout sambal, ikan tenggiri penyet, tomyam campur, siakap masak lemak cili api, sambal sotong, asam pedas ikan tenggiri, kerang bakar berempah, set sotong bakar, aneka makanan panas dan banyak lagi.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 69-0 G-Floor, Platinum Walk, Jalan Langkawi, Danau Kota, Setapak 53100 Kuala Lumpur, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali rabu, jam 11.00 pagi hingga 8.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 03-4141 6295

3. MURNI DISCVOVERY – SEAFOOD

Murni Discovery adalah sebuah tempat makan yang menghidangkan pelbagai jenis menu seperti seafood, western, asian, tempatan dan banyak lagi. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu makanan seafood yang ada di sini ialah kari tomyam seafood, fish and chips, salmon fish, aneka masakan panas dan berkuah, masakan kampung dan banyak lagi menu yang ada.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 29, Jalan SS 6/12, Ss 6, 47301 Petaling Jaya, Selangor. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali isnin, jam 11.00 pagi hingga 1.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-368 4199

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kelana Jaya ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply