13 Tempat Makan Best Seafood Di Bayan Lepas, Pulau Pinang | Bayan lepas adalah sebuah bandar kedua terbesar di Pulau Pinang. Bayan lepas menjadi hub perindustrian di Pulau Pinang iaitu zon bebas perindustrian. Selain itu korang nak tahu tak terdapat beberapa tempat menarik yang boleh dikunjungi di bayan lepas terutama tempat tempat makan makanan laut yang popular dan yang pernah viral yang berada di bayan lepas.

Jika anda berkunjung ke bayan lepas boleh lah mencuba tempat-tempat makan yang best terutama restoran makanan laut disini. Tapi dimana tempat makan yang terbaik disini? Berikut adalah senarai tempat makan yang best yang ada di Bayan Lepas, Pulau Pinang.

 

1. SHAM HAMMER IKAN BAKAR SPECIAL – SEAFOOD

Shan Hammer ikan bakar ini adalah port makan yang tidak asing lagi bagi penduduk pulau pinang. Restoran ini juga selalu mendapat sambutan yang hangat oleh pelanggan bukan sahaja dari penang malah pelanggan dari negeri lain juga. Restoran ini mendapat rating yang tertinggi di google dan harga makanan yang ditawarkan pun cukup murah.

Antara menu menu yang ada disini ialah siakap bakar, ikan jenahak, ikan bakar jenahak, siakap 3 rasa, kerang rebus, sotong goreng tepung, siakap bakar, kepah masak pedas, ikan bawal, lala, ketam nipah sweet sour dan banyak lagi.

Lokasi ini di Gerai 46 Kompleks Selera Seri Pantai-SM Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu, Bayan Lepas, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 5 petang hingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 013-588 2718

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/shamhammerikanbakarspecialseagete/

 

2. EKONOMI TOMYAM HQ – SEAFOOD

Restoran ini menyediakan aneka makanan laut yang dimasak ala melayu. Restoran ini juga mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memberikan maklum balas yang positif tentang masakan dan layanan disini. Harga disini juga murah .

Antara menu yang ada disini ialah ikan siakap 3 rasa, tomyam campur, tomyam seafood, shellout, nasi goreng seafood, sotong goreng tepung, tomyam campur dan banyak lagi.

Lokasi ini  di 181-203,jalan perak,jelutong, Pinang George Town, Malaysia Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 1.30 petang hingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-449 9917

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ekonomitomyamofficial

 

3. BAYU SHELLOUT & IKAN BAKAR – SEAFOOD

Bayu shellout adalah sebuah restoran shellout dan ikan bakar yang agak popular di bayan lepas. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen berpuas hati dengan masakan disini. Harga di restoran ini juga murah.

Antara menu yang ada disini ialah ikan bakar, seafood shellout, sucks fish, tomyam seafood, sotong  goreng, squid salad, siakap bakar, belangkas dan banyak lagi.

Lokasi ini di Gerai 45 & 46 kompleks seri Pantai, Lebuhraya Tun Dr. Lim Chong Eu, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 9 pagi hingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 011-1308 3706

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/bayushellout

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Bayan Lepas ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply