13 Tempat Makan Best Seafood Di Butterworth, Pulau Pinang | Butterworth merupakan bandaraya yang terletak di Pulau Pinang. Butterworth terletak di seberang perai utara. Disini terdapat banyak tempat yang menjadi tarikan pelancongan yang menarik seperti butterworth art walk, taman burung perak, pantai bersih dan banyak lagi. Selain itu terdapat juga restoran-restoran seafood yang menarik yang ada di butterworth

Jika anda dan keluarga merancang berkunjung ke pulau pinang bolehlah datang dan berkunjung ke restoran yang terdapat di sini. Tapi dimana tempat makan yang menarik yang ada di sini. Berikut merupakan 13 tempat makan makanan laut yang ada di butterworth pulau pinang.

 

1. ADRIANNA IKAN BAKAR, SG DUA – SEAFOOD

Restoran yang terletak di butterworth ini merupakan salah satu restoran yang menyediakan masakan citarasa perlis. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memberikan maklumbalas yang positif  tentang layanan dan masakan yang ada di restoran ini. Harga di sini juga murah dan berpatutan.

Diantara menu yang disediakan disini ialah seperti ikan bakar, ikan stim limau, udang goreng tepung, udang masak cabai, sotong segar dan ketam segar, ikan tiga rasa, siakap bakar, tomyam campur, kailan ikan masin, sotong telur masin, lala masak lemak dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

May be an image of food and text that says "Sotong Bakar ADRIANNA IKAN BAKAR Citarasa Sebenar Kuala Perles"

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di No 1207, Sungai Dua, Sungai Lokan, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali khamis, pada jam 6 petang sehingga 12 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 019-500 8222

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063567911845

 

2. SG DUA CHAR KOAY TEOW – SEAFOOD

Char koey teow tidak dinafikan lagi merupakan hidangan yang popular dalam kalangan rakyat malaysia mahupun rakyat singapura. Char koey teaw penang yang disediakan di restoran ini merupakan salah satu restoran yang terkenal di penang. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dan menawarkan harga yang berpatutan dan yang terpenting restoran ini mengamalkan penjagaan kebersihan dengan baik.

Selain char kuey teow seafood restoran ini juga menyediakan hidangan seperti nasi goreng udang, char kuey teow lobster, char kuey teow kerang, mee udang special, udang goreng, nasi goreng seafood,  dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

 

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Sungai Dua, 13800, Butterworth, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali rabu, pada jam 5 petang sehingga 1 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:010-318 3434

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100046890734364

 

3. IDA MEE UDANG SUNGAI DUA ORIGINAL – SEAFOOD

Restoran ida mee udang menyediakan hidangan mee udang yang memenuhi citaras peminat mee udang. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memberi komen yang baik tentang hidangn di sini. Harga di restoran ini juga murah dan berpatutan.

Diantara lain selain mee udang ialah mee udang special, nasi goreng udang laut, mee rebus udang, saefood, nasi goreng ketam, tomyam campur, nasi udang sotong dan banyak lagi hidangan panas lain.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat denga hidangan ini? Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung  mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Sungai Dua, Sungai Dua, Malaysia. Waktu operasi pada setiap hari kecuali selasa, pada jam 1 petang sehingga 1 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel:012-414 2827

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063648155142

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Butterworth ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply