13 Tempat Makan Best Seafood Di Cherating, Pahang | Cherating merupakan sebuah bandar pantai terkenal di negeri Pahang, Malaysia. Pantai yang menghadap Laut China Selatan ini terletak kira-kira 50 km dari Kuantan. Pantai Cherating merupakan tempat perkelahan yang popular. Selain itu cherating juga terkenal dengan tempat makan yang popular di bandar ini.

Cherating juga terkenal dengan nama bandar pantai dan merupakan salah satu tempat yang terbaik untuk melancong dan melakukan aktiviti rekreasi. Perut lapar ke tu? Tapi mana nak cari tempat makan di sini? Berikut merupakan beberapa senarai tempat makan yang best dan popular di Cherating, Pahang.

 

1. WARUNG AWANG IKAN BAKAR WAIB – SEAFOOD

Warung ikan bakar ini mkerupakan salah satu warung yang paling senang ditemukan kerana lokasinya betul betul tepi jalan di cherating. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti sotong bakar, ikan bakar seperti ikan siakap, cencaru dan tenggiri, sotong goreng tepung, ketam masak cili, udang goreng dan bpelbagai lagi hidangan yang ada.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di n0 83, warung ikan bakar, kg. kubang ikan, 26080 Kuantan, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 010-444 0444

2. D’CHERATING CAFE – SEAFOOD

Kafe ini merupakan salah satu kafe terkenal dan selalu menjadi tumpuan ramai di daerah cherating ini. Kafe ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di kafe ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.
Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti patin masak tempoyak, udang dan sotong celup tepung crispy, nasi campur, tomyam seafood dan campur, ikan yang digrill, kailan ikan masin dengan nasi putih, dan banyak lagi.
No photo description available.
No photo description available.
No photo description available.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di No. 26, Jalan Kuantan-Kemaman, Kg Baru Cherating, Kuantan, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, pada jam 10.00 pagi sehingga 11.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 013-340 9353

3. INTAN SEAFOOD RESTAURANT CHERATING – SEAFOOD

Intan seafood yang terletak di cherating ini menyediakan masakan hidangan tempatan masakan melayu yang terkenal di cherating. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti ikan masak masam manis, ikan masin masak kailan, udang goreng butter, ketam cili, sotong goreng tepung, siakap sambal petai,tomyam seafood, egg crab meat, salted egg prawn dan banyak lagi.

May be an image of text

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di LOT 995, KG CHERATING LAMA 26080 Kuantan, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, pada jam 2.30 petang shingga 6.30 petang dan 7.45 malam sehingga 10.00 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 019-344 4847

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Cherating ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply