13 Tempat Makan Best Seafood Di Cameron Highlands, Pahang | Cameron Highlands adalah sebuah daerah di negeri Pahang, Malaysia. Seperti yang ramai tahu cameron highlands adalah salah satu tempat pelancongan popular di Malaysia yang mempunyai tarikan seperti ladang strawberi, ladang teh, ladang anggur, keindahan flore dan fauna di sini dan banyak lagi. Tapi selain menjadi tempat yang indah korang nak tahu tak di sini juga ada tempat makan yang menarik perlu anda cuba.

Sambil sambil melancong itu memang tak sah kalau tak cuba makanan di tempat tersebut terutama jika berkunjung ke cameron highlands. Tapi mana nak cari tempat makan yang best tersebut? Jangan risau, Berikut adalah senarai beberapa tempat makan best di Cameron Highlands, Pahang.

 

1. RESTORAN TAMAN APPLE CAMERON BUFFET STEAMBOAT & GRILL – SEAFOOD

Sambil mencari ketenangan tu apa kata cuba makan di restoran steamboat & grill yang sangat popular di Cameron Highlands ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada ialah seperti aneka pilihan steamboat, tomyam soup, aneka seafood segar untuk steamboat dan grill seperti udang, ketam, dan sotong. Di sini juga terdapat hidangan lain seperti nasi lemak strawberry, serunding strawberry, nasi lemak pandan dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 891 Persiaran Dayang Endah 39000 Cameron Highlands, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali rabu, jam 5.00 pagi hingga 11.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 016-225 0315

2. ADIK AISYAH GRILL STEAMBOAT & BBQ – SEAFOOD

Restoran ini juga tidak kurang hebatnya di cameron ini. Restoran ini menyediakan hidangan steamboat bbq dan cheese yang menjadi kegemaran pengunjung. Kalau korang nak tahu restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada disini seperti steamboat and grill set, chicken grilled cheese, grill seafood, aneka pilihan dari bahan yang segar,  dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di B5-1-5(S), Perumahan Makmur Cameron Jaya, Jalan PMCJ 7, Jalan Tengkolok, Pahang 39000. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 4.00 petang hingga 12.00 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 019-5451437

3. RESTORAN BUNDA – SEAFOOD

Keenakan masakan di sini terutama ayam penyet dan hidangan laut di sini memang tidak boleh dinafikan lagi bagi pengunjung di sini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik. Antara menu menu yang ada disini ialah masak merah, ikan goreng, sotong masak merah, mask kuning dan goreng, nasi ayam penyet dan banyak lagi.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di 5, Marigold Square, Tanah Rata 39000 Cameron Highlands, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari, jam 7.00 pagi hingga 5.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 016-500 0774

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Cameron Highlands ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply