13 Tempat Makan Best Seafood Di Bentong,Pahang | Bentong adalah sebuah bandar yang terletak di barat Pahang, Malaysia, di sempadan dengan negeri Selangor di barat dan negeri Sembilan di selatan. Bentong adalah sebuah daerah di negeri Pahang yang kaya dengan pelbagai tempat menarik yang menjadi tumpuan pelancong. Selain itu di bentong juga terdapat tempat tempat makan yang menarik yang patut anda cuba.

Penat berkerja seharian?Apa kata berkunjung ke tempat tempat makan di bentong untuk mencuba makanan di sana. Tapi dimana nak cari tempat makan best tersebut? Berikut adalah senarai beberapa tempat makan best di Bentong, Pahang.

 

1. RUMAH MAKAN RIVERSIDE JANDA BAIK – SEAFOOD

Restoran Rumah Makan Riverside Janda Baik ini adalah sebuah restoran yang sesuai  bagi penggemar ikan sungai atau ikan darat ni. Harga di sini juga sangat lah mampu milik dan parking juga senang cari.

Antara menu menu yang ada disini ialah talapia goreng, patin goreng, pais patin bako petai,pais ikan patin, udanggalah masak lemak, talapia bakar, ikan patin gulai tempoyak dan banyak lagi.Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Rumah Makan Riverside, Lot 5506 Jalan Sum Sum Hilir Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Bentong, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap sabtu dan ahad, jam 8.00 pagi hingga 6.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 014-292 2693

2. RESTORAN CINTA RASA AIRENA – SEAFOOD

Tempat makan yang menyediakan hidangan ikan sungai yang dimasak ala kampung ini adalah salah satu tempat makan makanan kampung popular di bentong ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada disini adalah ikan bakar, udang galah masak lemak, ikan kerai masak lemak padu, ketam masak lemak, ikan patin asam pedas, baung masak lemak, ikan talapia bakar, pais patin tempoyak, dan aneka lauk pauk.

Berminat untuk singgah ke sini? Lokasi ini di Lot 4281, Kawasan Industri Benus 28700 Bentong, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 8.00 pagi hingga 4.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-376 1339

3. CHIDAS KARI KEPALA IKAN BENTONG – SEAFOOD

Restoran ikan bakar ini juga menyediakan aneka makanan berasaskan laut dan makanan kampung. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan disini. Harga di sini juga sangat lah mampu milik.

Antara menu menu yang ada disini ialah kari kepala ikan, pelbagai jenis hidangan kari ikan, ikan siakap, ikan patin masak kari, aneka lauk pauk yang dimakan bersama nasi dan banyak lagi.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di51, Jalan Loke Yew 28700 Bentong, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 6.30 pagi sehingga 8.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-2911 3111

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Bentong ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply