13 Tempat Makan Best Seafood Di Bentong,Pahang | Bentong ialah sebuah bandar yang terletak di barat Pahang, Malaysia, di sempadan dengan negeri Selangor di barat dan negeri Sembilan di selatan. Bentong merupakan sebuah daerah di negeri Pahang yang kaya dengan pelbagai tempat menarik yang menjadi tumpuan pelancong. Selain itu di bentong juga terdapat tempat-tempat makan yang menarik yang patut anda cuba.

Penat berkerja seharian?Apa kata berkunjung ke tempat-tempat makan di bentong untuk mencuba makanan di sana. Tapi dimana nak cari tempat makan best tersebut? Berikut merupakan senarai beberapa tempat makan best di Bentong, Pahang.

 

1. RUMAH MAKAN RIVERSIDE JANDA BAIK – SEAFOOD

Restoran yang terletak di janda baik ini merupakan restoran yang sesuai  bagi penggemar ikan sungai atau ikan darat ni. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi. Parking juga senang cari.

Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah talapia goreng, patin goreng, pais patin bako petai,pais ikan patin, udanggalah masak lemak, talapia bakar, ikan patin gulai tempoyak dan banyak lagi masakan yang  mempunyai citarasa asli pahang.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Rumah Makan Riverside, Lot 5506 Jalan Sum Sum Hilir Kampung Janda Baik, 28750 Bentong, Bentong, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap sabtu dan ahad, jam 8.00 pagi sehingga 6.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 014-292 2693

2. RESTORAN CINTA RASA AIRENA – SEAFOOD

Tempat makan yang menyediakan hidangan ikan sungai yang dimasak ala kampung ini merupakan salah satu tempat makan makanan kampung popular di bentong ini. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti ikan bakar, udang galah masak lemak, ikan kerai masak lemak padu, ketam masak lemak, ikan patin asam pedas, baung masak lemak, ikan talapia bakar, pais patin tempoyak, dan aneka lauk pauk.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Lot 4281, Kawasan Industri Benus 28700 Bentong, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 8.00 pagi sehingga 4.30 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 012-376 1339

3. CHIDAS KARI KEPALA IKAN BENTONG – SEAFOOD

Restoran ikan bakar ini juga menyediakan aneka makanan berasaskan laut dan makanan kampung. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi.

Diantara menu-menu yang dihidangkan di restoran ini ialah seperti kari kepala ikan, pelbagai jenis hidangan kari ikan, ikan siakap, ikan patin masak kari, aneka lauk pauk yang dimakan bersama nasi dan banyak lagi.

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di51, Jalan Loke Yew 28700 Bentong, Pahang, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari kecuali ahad, jam 6.30 pagi sehingga 8.00 petang. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-2911 3111

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Bentong ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply